Türk Eğitim-Sen olarak, 2023 Eylül atamalı öğretmenlerimiz için 2026 Eylül dönemi ek mazerete bağlı yer değişikliği takviminin ivedilikle yayımlanması ve sürecin eğitim-öğretim yılı fiilen başlamadan önce sonuçlandırılması hususunda MEB'e talepte bulunduk.
Ancak, yeni eğitim-öğretim yılı başlamak üzereyken yer değişikliği takviminin hala yayımlanmamış olması sebebiyle ciddi bir belirsizlik ve mağduriyet yaşanmaktadır. Öğretmenlerimizin barınma ve taşınma gibi temel ihtiyaçlarını planlayabilmeleri, çocuklarının okul kayıtlarını ve yeni döneme ilişkin eğitim hazırlıklarını yapabilmeleri adına görev yerlerinin bir an önce netleşmesi zorunluluk arz etmektedir.
Türk Eğitim-Sen olarak, 2023 Eylül atamalı öğretmenlerimiz için 2026 Eylül dönemi ek mazerete bağlı yer değişikliği takviminin ivedilikle yayımlaması ve sürecin eğitim-öğretim yılı fiilen başlamadan önce sonuçlandırılması hususunda, MEB’e talepte bulunduk.