© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

8. Genç Türkiye Forumu Memur-Sen’in Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Genç Memur-Sen’in bileşeni olduğu Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından “Gençlerin İnanç ve Dindarlık Algısı” temasıyla düzenlenen 8. Genç Türkiye Forumu Memur-Sen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“Gençlerin İnanç ve Dindarlık Algısı” konu başlığı ile 15 farklı alanda müzakerelerin yapıldığı ve soruların yöneltildiği foruma Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, Genç Memur-Sen Başkanı Mesut Emre Balcı, TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, Yazar Ragıp Yazıcılar ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

27 ve 28 Nisan tarihlerinde Memur-Sen Konferans salonunda gerçekleştirilen foruma, Çalışma Meclisi öncesi Memur-Sen’i ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da katılarak müzakerelerin yapıldığı masaları ziyaret edip gençlerle sohbet etti.

Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Işıkhan, “Ülkemizin yarınlarını inşa edecek siz kıymetli kardeşlerimle burada buluşmak, keyifli bir sohbet etme imkânı bulduğum için oldukça mutluyum. 8’incisi düzenlenen Genç Türkiye Forumu’nu düzenleyen Türkiye Gençlik STK'ları Platformu’nu ve bileşenlerini kutluyorum” dedi.

Programın ikinci gününde açılış konuşması gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun ikinci kez ev sahipliğini yapmış olduğumuz bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. TGSP’nin bir bileşeni olarak bugün kıymetli gençlerle bir araya gelmemize vesilen olan Genç Memur-Sen Başkanı Mesut Emre Balcı’yı da ayrıca kutluyorum. Dün geçlerimiz çok kıymetli, hummalı bir çalışma yürüttü. Hayra vesile olmasını temenni ediyorum. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu açıdan bu çalışmalar oldukça önemli ve kıymetli” diye konuştu.

Gençlere Memur-Sen’i iyi bir şair ve entelektüel olan M. Akif İnan’ın kurduğunu hatırlatan Yalçın, “Cahit Zarifoğlu’nun tabiriyle Yedi Güzel Adam’dan aksiyoner olan Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan’ın kurduğu bir konfederasyonda bir aradayız. Mücadelede 30 yılı geride bıraktık. Topyekün hep birlikte, memleket için insanlık için beraber ter akıtıyoruz. İnşallah siz kıymetli kardeşlerimizle de üniversitelerde Genç Memur-Sen’imizin ADEM toplulukları vasıtasıyla çalışmaya devam edeceğiz. Forumun hayırlara vesile olasını diliyorum” dedi.

TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu ise yapmış olduğu açılış konuşmasında, 10 ilden 300 gençle beraber olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Forumumuzun ilk gününde çok kıymetli bir çalıştay gerçekleştirdik. Sorunları tespit edip sorunları masaya yatırdılar. Bu çıktılar bizim için çok önemli. Önceki yapmış olduğumz 7 forumda da sonuçları karar alıcılara ileterek sizlerin istek ve talepleriniz doğrultusunda hareket etmeye gayret ettik” ifadelerine yer verdi.

“Bugün yönetmek ve tartışmak üzere harika sorular hazırlandı” diyen Ustaosmanoğlu, “Çok verimli bir çalışma gerçekleştirdiniz her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Toplantımızın gençler için hayırlı neticeler doğurmasını temenni ediyorum. Ev sahiplikleri için Memur-Sen’e ve Genel Başkan Ali Yalçın’a, TGSP bileşenimiz Genç Memur-Sen’e de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından oturum düzenine geçildi.

Oturum başkanlığını Ragıp Yazıcılar yaparken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İlim Yayma Mütevelli Heyet Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan katılımcı öğrencilerin “Gençlerin İnanç ve Dindarlık Algısı” hakkındaki sorularını yanıtladı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER