© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Engelliler Haftası'nda "Kadrajımda Engel Yok" Diyerek Engelli Arkadaşlarının Hayallerini Fotoğrafladı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Sada Projesi kapsamında Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Kadrajımda Engel Yok" diyerek engelli arkadaşlarının hayallerinden oluşan bir fotoğraf sergisi açtı.

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen SADA Kültür, Sanat ve Edebiyat Programı kapsamında Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri "Kadrajımda Engel Yok" diyerek engelli arkadaşları için deklanşöre bastı. Engelliler Haftası münasebetiyle Ali İhsan Aslan Görme Engelli Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri görme engelli arkadaşlarının hayallerini anlatmalarını isteyerek bu hayalleri canlandırıp fotoğraflarını çekti. Çekilen fotoğraflardan da okullarının bahçesinde "Kadrajımda Engel Yok" başlığıyla bir sergi açtılar. Açılan sergiye il millî eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları, veliler, öğretmen ve öğrencilerden oluşan geniş bir grup katılım gösterdi. Ayrıca projeye sponsor olarak da destek veren Diyarbakır Sinema Ofisi yönetmen ve senaristleri de hem hazırlık sürecinde öğrencilere, temel fotoğrafçılık ve hikâye, senaryo yazma eğitimi vererek etkinlik boyunca hem de sergi sırasında yanlarında oldu.

Sergi açılışında konu ile ilgili konuşmalar yapıldı. Proje koordinatörü konuşmasında; "Bu proje ile görme engelli çocuklarımızın hayalleri fotoğrafa dönüşmüş oldu. Proje sonrasında öğrencilerimiz hem oradaki arkadaşlarıyla gönül bağı kurmuş hem de kendi günlük rutinlerinde farkına bile varmadan yaptıkları şeylerin aslında görme engelli arkadaşları için hayal olduğunun farkına varmış oldular. Bu da onların hayata dair farkındalıklarını geliştirdi, beni en çok mutlu eden nokta burası oldu." ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü de sergiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER