© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Anadolu Lisesinde Müze Açılışı Yapıldı

KÜTAHYA / HİSARCIK - Anadolu Lisesinde Müze Açılışı Yapıldı

 

Anadolu Lisesinde Müze Açılışı Yapıldı

   Okulumuz Tarih öğretmeni Raziye KOCALAR tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde Müze Etkinliği yapıldı. Tarih dersini yaşamımızdan örneklendirerek öğreten öğretmenimiz Raziye KOCALAR, Kütahya'da kullanılan tarihi eşyaları da müze etkinliği ile öğretimini sağladı.

   Okulumuz Tarih öğretmeni Raziye KOCALAR, Kütahya'yı tanıtmak için tarihi geçmişimizde kullanılan eşyalardan oluşan müze etikliği gerçekleştirdi. Bu etkinlik kapsamında haftalar öncesinden başlayan tarihî önemi olan ve toplumun sık kullandığı eşyalar öğrenciler tarafından okula getirildi.  Bu toplanan tarihî eşyalar, elbiseler ve kullanılan araç gereçler okulumuz çok amaçlı salonuna bizzat Tarih öğretmeni Raziye KOCALAR ve öğrencileri tarafından yerleştirildi. Projeksiyonla Kütahya'yı tanıtan slayt eşliğinde muazzam bir sahne oluşturuldu.  Öğrencilerimiz tarafından tarihî önemi olan elbiseler giyilerek yıllar öncesi, yaşanarak öğrenildi. 30 Aralık 2022 tarih ve 14:00' te İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhan CEBECİ tarafından müzenin açılışı yapıldı. Okulumuz öğrencileri ile birlikte müzedeki tarihî eşyalar incelendi. Tarihin sayfalarından silinen birçok eşyanın zamanında hayatın vazgeçilmezi olduğu Sayın İlhan CEBECİ tarafından vurgulandı. 

    Etkinliğe katılan öğrencilerimize, Tarih dersini yaşamımızdan örneklendirerek öğreten öğretmenimiz Raziye KOCALAR' a ve  müze etkinliğimize katılıp bizleri onurlandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlhan CEBECİ' ye teşekkür ediyoruz. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER