© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Anadolu Mektebi Okumaları Paneli

BİNGÖL / MERKEZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Bingöl Fen Lisesi, Anadolu Mektebi Okumaları Paneli

ANADOLU MEKTEBİ MUSTAFA KUTLU PANELİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Anadolu Mektebi Mustafa Kutlu Okumaları paneli okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

         Anadolu Mektebi, başta ülkemiz olmak üzere, gönül ve kültür coğrafyamızın sanat, kültür ve edebiyatına düşünce ve eserleriyle büyük katkıda bulunan şair, yazar ve düşünürleri, genç okuyucularla buluşturmaya yönelik, bir yazar okuma programı, bir kültür-edebiyat hareketidir. Anadolu Mektebi Yazar Okumalarıyla, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi, ilkeli, araştırıp sorgulayan, çok yönlü ve donanımlı yeni nesillerin yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

           Anadolu Mektebi yazar külliyatını okumak ve kitap değerlendirmelerini yazmak suretiyle gençlerimize çok zengin bir okuma deneyimi sunmaktadır. Yazar okumaları ayrıca panellerle taçlandırılmakta ve toplumsal farkındalık oluşturulmaktadır. 

            Umuyoruz ve inanıyoruz ki, bu okumaları yapan öğrencilerimiz arasından da nice yazarlar ve şairler çıkacaktır. Zira, Mustafa Kutlu'nun da ifade ettiği gibi  "İnsan yaza yaza değil okuya okuya yazar olur."

            Yaz döneminde 7 gönüllü öğrencimiz ve danışman öğretmenlerimizle çıktığımız bu yolda ektiğimiz tohumlar filizlendi ve yeşerdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER