© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Anket Yeni Müfredatla İlgili Öğretmenler Odasında Ne Konuşuluyor?

Anket Yeni Müfredatla İlgili Öğretmenler Odasında Ne Konuşuluyor?

Talip Geylan

@TalipGeylan06

ANKET YENİ MÜFREDATLA İLGİLİ ÖĞRETMENLER ODASINDA NE KONUŞULUYOR?

@tcmeb

“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” temasıyla yeni müfredat taslağını yayınladı. Türk Eğitim Sen olarak, müfredatın uygulayıcısı olan meslektaşlarımızın süreçle ilgili kanaatlerini tespit etmek amacıyla bir anket çalışması düzenledik. Pek tabii ki, eğitimle ilgili süreçlere tüm paydaşların katılımı ve katkısı çok önemlidir ve olmalıdır. Ancak son tahlilde esas olan, eğitimin asli unsuru ve taşıyıcı kolonu olan öğretmenlerimizin görüş ve değerlendirmeleridir. Bu itibarla, meslektaşlarımızın öneri ve eleştirileri başta karar vericiler olmak üzere müfredat hazırlığı sürecine çok önemli bir katkı sunacaktır. Tüm öğretmenlerimizi anket çalışmamıza iştirak ederek, görüş ve kanaatlerini paylaşmaya davet ediyorum. 

 

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ" YENİ MÜFREDAT TASLAĞI HAKKINDA ÖĞRETMEN VE AKADEMİSYEN GÖRÜŞLERİ ARAŞTIRMASI

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden 26 Nisan 2024 tarihinde saat 14:30 itibariyle kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüşlerin alınmasını planlayan bakanlığa Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak derli toplu bir rapor sunabilmek amacıyla Ar-Ge kurulumuz, alanda akademik çalışmalar yapan hocalarımızla kurmuş olduğu komisyonlarla bu taslağı değerlendirmektedir. 

Bunun yanında "öğretmenler odası"nın, değerlendirmeleri "Türk Eğitimi" için çok kıymetlidir; görüşü ile öğretmenlerimizin, idarecilerimizin; program ile ilgili fikri olan akademisyenlerin ve kıymetli katılımcıların öneri ve değerlendirmelerini de bu çalışma ile toplayarak yeni öğretim programının ortak akıl ile oluşturulmasına katkı sunmak istiyoruz.

Türk Eğitim-Sen olarak hazırlayacağımız bu çalışmaya kıymetli değerlendirmelerinizle katkı sunacağınız için çok teşekkür ederiz. 

Ankete katılmak için tıklayınız

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER