© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Artık Kınama Değil, Şiddet Yasası İstiyoruz.

Eğitim çalışanlarına dönük şiddetin yasal güvence altında önlenmesi ve bir an önce somut adımlar atılması için TMBB önünde eylemdeyiz. 

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet gün geçtikçe daha vahim hale gelmeye başlamış, şiddetin son örneği taahammül sınırlarımızı aşmıştır. Eğitim camiası olarak hazin bir cinayet ile karşı karşıyayız. 

İstanbul Eyüpsultan'da görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrencisi tarafından silahla ağır yaralanması ve ardından yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan olay, eğitim çalışanlarının can güvenliğinin dahi kalmadığının göstergesidir. 

Şiddet sorunun çözülmesinde eğitimcilerin oldukça kritik bir önemi olmasına rağmen uygulanan politikalar öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın örselenmesine ve son örnekte gördüğümüz gibi cinayete kadar varan sonuçlar doğurmuştur. Şiddetin önlenmesinde önemli bir aktör olması gereken eğitim çalışanları, şiddetin mağduru haline gelmiştir.  

Bugün yaşadığınız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının sonucudur. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünün ilgisizliğinin sonucu olmamalıdır. 

Yapılması gereken caydırıcı yasal düzenlemelerden başlamak üzere, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir.

Vefat eden meslektaşımız İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. 

Meselenin takipçisi olmaya ve şiddet sorunu çözülene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.
Yarın 81 ilde iş bırakacak ve eylem yapacak Basın Açıklamaları gerçekleştireceğiz.

10-17 Mayıs arası TBMM’yi göreve davet için tüm eğitim kurumlarında imza kampanyası gerçekleştireceğiz. 

Öğretmene Yönelen Şiddete Karşı Ortak Tavır Koymak Üzere Milli Eğitim Bakanı Sn.Yusuf Tekin’in Daveti Üzerine Bir Araya Geldik.

Öğretmene, eğitim çalışanına,kamu görevlisine yönelen şiddeti kınıyoruz. Bugüne kadar Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ailesi olarak kamu görevlilerine yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarında tepkimizi koyduk. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarında şiddete yönelik düzenlemeyi ısrarla isteyip son ana kadar fikri takibini yapmamıza rağmen muvaffak olamadık.

Sayın Bakanın Meslek Kanunu'na ilişkin yeni düzenleme konusunda kullandığı şiddete karşı yasal düzenleme ifadelerini son derece kıymetli buluyor ve bunun takibini ısrarla yapacağımızı belirtmek istiyorum. 
Ali Yalçın

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER