© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Avrupa ve Balkanlar Maarif Futbol Turnuvası’nda Dostluk Kazandı

Kuzey Makedonya’nın Kalkandelen şehrindeki Uluslararası Kalkandelen Maarif Okulu, bu yıl ilk kez düzenlenen ve dokuz farklı ülkeden genç yeteneklerin katıldığı "Avrupa ve Balkanlar Maarif Futbol Turnuvası"na ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Kalkandelen Maarif Okulu’nda, düzenlenen turnuvada Arnavutluk birinciliği aldı.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçek, vakfın eğitim ve akademik faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verdiğini vurgulayarak, öğrencilerin ders dışı aktivitelerde kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak için bu tür büyük organizasyonların düzenlendiğini belirtti.

Turnuvanın başarılı geçmesi, benzer yeni etkinlikler için bir örnek oluşturdu ve gelecek yıllarda da devam etmesi kararı alındı. Bu karar, Maarif Okulları arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirmeyi amaçlayan turnuvanın, sadece sporun değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkileşimin de güçlendirilmesine katkıda bulunduğunu gösteriyor.

Turnuvanın şampiyonu olan Arnavutluk Maarif Okulu öğrencileri, kazandıkları şampiyonluk kupasını Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy’un elinden aldılar. TMV Yönetim Kurulu Üyesi Çiçek, turnuvanın tek bir şampiyonu olmasına rağmen, kaybedenin olmadığını ve asıl amacın Maarif Okulları arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkisinin güçlenmesi olduğunu sözlerine ekledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER