© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

“Ayın Tarihi” dergisinin 2024 Nisan sayısı, yayında

İletişim Başkanı Altun: “Barbar İsrail’in saldırıları sonucu 7 Ekim’den bu yana kaybettiğimiz 15 bine yakın masum çocuğun ve bebeğin acısı yüreklerimizi yakıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını bu kez çocuklarımız için yineliyor, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ diyorum.

”Başkanlığımız tarafından hazırlanan “Ayın Tarihi” dergisinin altıncı sayısı, “Medya ve Çocuk” temasıyla kamuoyunun istifadesine sundu.

Medya ve çocuk konusunun “Ayın Tarihi” dergisi için ele alındığı “Ayın Dosyası” bölümünde dijital çağda medya okur yazarlığının önemi ve ebeveynlere düşen sorumluluklar ele alındı.

Tarihten günümüze 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın görsel anlatıyla zenginleştirildiği “Ayın Dosyası” bölümünde aynı zamanda bu özel günün Çocuk Bayramı olarak kutlanması serüvenine de yer veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği çok yönlü diplomasi trafiği, nisan ayı içerisinde katıldığı önemli zirveler ve yurt dışı ziyaretleri de dergide yer verilen konular arasında bulunuyor. Derginin “Türkiye” bölümünde gündeme dair önemli gelişmelere ek olarak bölgeler arası dengeli bir gelişmenin tahsis edilmesi noktasında kilit rol üstlenen bölgesel kalkınma programları ile ormanların korunmasına ve zenginleştirilmesine yönelik uygulamalarıyla dünyaya örnek olan Türkiye’nin orman varlığına yer veriliyor. Gazze Şeridi’ne en çok yardım gönderen ülkemizin bu kapsamda yaptığı çalışmalar da detaylı şekilde bu sayıda yer alıyor. Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla kurulan ve sayısı her geçen gün artan bebek ve çocuk kütüphanelerinin anlatıldığı “Kültür Sanat” bölümünde ayrıca Kültür Yolu Festivali ve Ankara Palas Müzesi’ne dair değerli bilgiler okuyucularla paylaşılıyor.

“Vefa” başlığında Türkiye siyasi tarihinin yenilikçi ve renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 31. yıl dönümünde hayatından öne çıkan kesitlerle anlatıldığı Ayın Tarihi dergisinin Nisan sayısında Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli görsel hafızası olarak nitelendirilen Othmar Pferschy de anılıyor.

“Gazze Şeridi’ne En Çok Yardım Ulaştıran Ülke Türkiye”, “Tematik Bölgesel Kalkınma Programları”, “Yüzyıllık Emanetler: Kızılay Esir Mektupları Sergisi”, “Tartışmaların Gölgesinde Avrupa Birliği Yeni Göç ve İltica Anlaşması” öne çıkan diğer başlıklar arasında yer alıyor.

Başyazısını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kaleme aldığı dergi, “Ayın Dosyası”, “Türkiye”, “Diplomasi”, “Dünya”, “Kültür-Sanat”, “İletişim”, “Yayın” başlıklı 7 bölümden oluşuyor.

“Ayın Tarihi” Nisan sayısına erişmek için lütfen tıklayınız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER