© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

“Columbia Üniversitesindeki Filistin yanlısı protestolarda duvarlara Nazi simgesi olan gamalı haç çizildiği” yönündeki iddialar doğru değildir

İsrail’in sosyal medyadaki propaganda hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, “Columbia Üniversitesindeki Filistin yanlısı protestolarda duvarlara Nazi simgesi olan gamalı haç çizildiği” yönündeki iddialar doğru değildir.

Bahse konu görseller incelendiğinde, fotoğrafların 2018 yılının Kasım ayında dijital mecralarda yer aldığı ve Columbia Üniversitesindeki bir akademisyenin ofisinin tahrip edilmesi konulu içeriklerde kullanıldığı tespit edilmiştir.

ABD’de düzenlenen protestolarla ilişkilendirilen fotoğrafın, Columbia Üniversitesindeki öğrencilerin Filistin’e destek gösterileriyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

İsrail, Filistin'de işlediği suçları protesto eden öğrencileri, "Nazi" veya "Yahudi düşmanı" olarak etiketlemek için manipülasyon kampanyaları yürütmektedir.

İddiaların aksine, üniversitelerde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerinde Yahudi karşıtlığı görülmemekte, birçok Yahudi öğrenci de gösterilere katılarak İsrail'i protesto etmektedir.

İsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmek için yürüttüğü kampanyalara itibar etmeyiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER