© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Deprem Bölgesinde Görev Yapan Memurlar İçin “Afet Tazminatı” Talebimiz Karşılık Buldu

Depremin hemen ardından 28 Şubat günü hazırladığımız ve yetkililere ilettiğimiz Deprem Raporu’nda dile getirdiğimiz ve depremin yaralarının sarılması ve bölgede çalışmanın teşvik edilmesi bakımından taleplerimizin karşılık bulmuş olmasından memnuniyet duyuyoruz.

 Ancak söz konusu tazminat ve fazla mesai ödemesinden olağanüstü hal bölgesinde yer almasına rağmen bazı ilçelerin muaf tutulması ve ödeme süresinin 6 ayla sınırlı olmasının, alınan tedbirlerin arzu edilen etkisini azaltacağı düşüncesindeyiz. 

Hâlbuki bölgedeki sorunlar uzunca bir süre devam edecek, özellikle konut sorunu KALICI KONUTLAR TAMAMLANINCAYA KADAR hem depremzede vatandaşlarımızın hem de çoğunluğu kendileri de birer depremzede olan kamu görevlilerimizin en büyük sıkıntısı olmayı sürdürecektir.

Bu nedenle yapılan düzenlemedeki 6 AY SINIRININ UZATILARAK SÖZ KONUSU ÖDEMELERİN DEPREM KONUTLARI TAMAMLANINCAYA KADAR YAPILMASI sağlanmalıdır.

Tazminat ödemelerinin kapsamı, olağanüstü hal ilan edilen 11 İLİMİZİN BÜTÜN İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN KAMU ÇALIŞANLARI için geçerli olacak şekilde genişletilmelidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER