© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Deprem Nedeniyle Tayin Hakkına Kimler Başvurabilecek?

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle verilecek olan tayin hakkında kimler başvurabilecek?

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 51. maddesi 4. fıkrasında; “(4) Afet bölgesi ilan edilen yerlerde bulunan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, Bakanlığın uygun görmesi hâlinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü olanlar, öncelikle zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerlere yer değiştirme isteğinde bulunabilir.” hükmü bulunmaktadır.

Daha önceki özür durumu yer değiştirme kılavuzlarında ise aşağıdaki şekilde duyuru yapılmıştır.

“Ç. GENEL VE ÖZEL HAYATI ETKİLEYEN NEDENLERE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER

1. Kimler Başvurabilecek

1.1. Genel hayatı etkileyen; deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetlerin meydana geldiği yerleşim yerlerinde veya bölgelerde kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu yakınlarından birisinin maddi veya manevi zarara uğrayan öğretmenler, olay tarihinden itibaren bir yıl içinde, yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.”

Bu kapsamda yer değiştirme isteğinde bulunacaklarda bulundukları görev yerinde veya ilde çalışılması gereken süreyi tamamlama şartı aranmayacaktır.

2. Başvuruda Bulunacaklardan İstenecek Belgeler

2.1.Genel Hayatı Etkileyen Durumlarda:

2.1.1- Elektronik Başvuru Formu,

2.1.2- 1.1’inci maddesi için öğretmenin kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu birisinin maddi ve manevi zarara uğradığını kriz masasında alacağı belge ile belgelendirmesi ve o ilin en üst mülki amirinin uygun gördüğüne dair belge,

2.1.3- Aile nüfus kayıt örneği istenecektir.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER