© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

DIGI ESSA 4 SCHOOL Projesi 3. Eğitim Faaliyeti Hollanda/Utrecht'te Gerçekleştirildi

MEB Teftiş Kurulu Başkanlığının koordinatörü olduğu "Sürdürülebilir Okul Gelişimi İçin Etkili Dijital Öz Değerlendirme" başlıklı AB Erasmus+ Projesi üçüncü eğitim faaliyeti (LTTA 3) EduXprss ev sahipliğinde 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında Hollanda/Utrecht'de gerçekleştirildi. Eğitim faaliyeti Lizbon Üniversitesi'nden(PT), Floransa Üniversitesi'nden(IT), Jaume Üniversitesi`den(ES), Hacettepe Üniversitesi`nden, Pharova Okul Müfettişliğinden(RO), EduXprss'den(NL) ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aralarında akademisyenlerin, müfettişlerin, eğitim yöneticilerinin, uzmanların ve öğretmenlerin bulunduğu toplam 21 katılımcı ile gerçekleştirildi.

       5 gün süren eğitim faaliyetinde;

    Hollanda ilkokullarındaki okul değerlendirme sistemleri hakkında Okul Müdürü Noëlle Pameyer tarafından, okullarda kullanılan dijital değerlendirme sistemi (Parnassys) ile ilgili ise Okul yöneticisi Charlotte Veenendaal tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı. Utrecht'de 2 grup halinde okul ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretlerde; Hollanda okullarında okul öz değerlendirmesinde kullanılan dijital araçlar hakkında bilgi alındı. Öte yandan, Hollanda Eğitim Müfettişliğinden Müfettiş Fanny Verwoerdt ve Analist Kim Timmer tarafından Hollanda okul denetimi ve öz değerlendirme sistemi hakkında katılımcılara açıklamalar yapıldı. Ayrıca; Hollanda ortaokulları değerlendirme sistemi (Magister) hakkında Okul Yöneticisi Menno Reitsma tarafından, okul öz değerlendirmesinde yeni yaklaşımlar ve veri analiz yöntemleri hakkında da Twente Üniversitesi'den Prof. Dr. Kim Schildkamp tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

    Hacettepe Üniversitesin'den Arif ALTUN ile Jaume Üniversitesinden Yazılım Uzmanı Ricardo Pardo tarafından, DIGI ESSA 4 SCHOOL Projesinde geliştirilen dijital veri giriş ve veri analiz aracının kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim faaliyetinin son bölümünde ise proje yönetim ekibi tarafından projedeki mevcut durum ve gelecekte planlanan faaliyetler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu, katılımcılarla birlikte eğitim faaliyetinin genel değerlendirmesi yapılarak sertifika töreni ile eğitim faaliyeti tamamlandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER