© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Diyarbakır’daki Öğrencilerin Sınav Yeri Değişikliğinden Vazgeçilmelidir!

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında, Diyarbakır’da ikamet eden çok sayıda öğrencinin sınav yeri değiştirilmiş ve 1000-1500 km uzaktaki iller sınav yeri olarak belirlenmiştir.

Yaşadığımız deprem faciasının öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisi yetmezmiş gibi bir de öğrencilerin ikamet adreslerine oldukça uzak illerde sınava girmelerinin istenmesi kabul edilemez bir durumdur.

Sınavların çocuklar ve gençler üzerindeki baskısı ve neden olduğu kaygılar ortadayken, bu kaygıları derinleştirecek,  gençlerin uzun yolculuklar yapmasına neden olacak ve yorgunluklarını artıracak söz konusu uygulamadan vazgeçilmelidir.

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki istenilmesi durumunda gerekli mekânlar yaratılabilecek ve gençlerin Diyarbakır’da sınava girmesi sağlanabilecektir. Bu nedenle ÖSYM’ye çağrımız, sınava girecek öğrencilerin mağduriyetine neden olacak bu uygulamayı gözden geçirmesi ve telafisi mümkün olmayacak sonuçların önüne geçilmesidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER