© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Eğitim Çalışanları Arasında Oluşan Ücret Farkları, Gün Geçtikçe Kangren Haline Geliyor

Eğitim Çalışanları Arasında Oluşan Ücret Farkları, Gün Geçtikçe Kangren Haline Geliyor.

 

Eğitim Çalışanları Arasında Oluşan Ücret Farkları, Gün Geçtikçe Kangren Haline Geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Acilen Bu Soruna El Atmalı ve Çözüm Üretmelidir.

Kamuda aynı görev ve unvana sahip kamu personelleri arasında oluşmuş ücret farklılıklarının giderilmesi, eşitlik ve adaletin sağlanması konusu sendikamızın öncelikli talepleri arasında yer almış, bu konu o zaman dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ile yaptığımız görüşmede de gündeme gelmiş, kendisi bu yönde çalışma gerçekleştirecekleri sözünü de vermişti. 

Ardından eşit işe eşit ücret prensibi adıyla ve 666 sayılı KHK ile bu yönde bir dizi düzenleme hayata geçirilmişti.

Yapılan düzenleme neticesinde o günün şartlarında bakanlığımızda görev yapan şeflerimiz hariç, diğer unvanlarda görev yapan eğitim çalışanlarının ücretlerinde hatırı sayılır bir iyileştirme de gerçekleşmişti.

Ancak: eş değer unvanlarda görev yapan eğitim çalışanları arasında ücret dengesi kısmen sağlanırken, memur teknisyen şef v.b kadrolarda görev yapan eğitim çalışanları ile bir üst unvan şube müdürleri arasında ciddi bir ücret farkı oluşmuştu.

Ve yine 2023 yılında hayata geçen uzman ve başöğretmenlik düzenlemesi ile de farklı unvanlarda görev yapan eğitim çalışanları arasında ücret dengesi ciddi anlamda bozulmaya devam etmiş, bu kervana uzman olmayan öğretmen, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri de eklenmiştir.

Bugün itibari ile ortalama olarak Üniversite Mezunu; Memur 35.600 TL, Öğretmen 37.200 TL (30 saat ek ders alanlar ilave 10.800 TL), Şef 38.000 TL, Teknisyen 39.300 TL, Şube Müdürü-İlçe Müdürü 46.900 TL, Okul ve Kurum Müdürleri başta bir Baş Öğretmen ilave 30 saat Ek Ders İle 56.800 TL ücret almaktadır.

Kabaca; Şube Müdürünün, Şef ile arasında 9.000 TL, Memur ile arasında 11.000 TL ücret farkı oluşmuştur. 30 saat ek ders ücreti alan bir baş öğretmen ile Şube Müdürü ve İlçe Müdürü arasında en az 10.000 TL ücret farkı oluşmuş durumdadır.

Görüleceği üzere eğitim çalışanları arasında unvanlar bazında ücret farkı giderek açılmış ve hiyerarşik yapıda görülmemiş şekilde alt ve üst unvan arasında adaletsiz bir durum oluşmuştur.

Bakanlığımızda görev yapan eğitim çalışanları arasında çalışma barışını bozan ve bu haliyle sürdürülmesi halinde ileriye dönük telafisi güç zararlar ortaya çıkarması çok muhtemel bu çarpıklığa Bakanlığımız acilen el atmalı, eğitim çalışanları arasında oluşmuş bu ücret adaletsizliğini bir an önce çözüme kavuşturmalıdır.

TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER