© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Emekçilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de Kutlaması Ve Taleplerini Haykırması Engellendi

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in ve bağlı sendikalarımızın, İstanbul’da 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için Saraçhane’de toplanarak Taksim Meydanı’na girmesi AYM kararına rağmen engellendi. 
Anayasa Mahkemesi’nin "hak ihlali" kararına karşın 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı, İstanbul Valiliği tarafından bu yıl da yasaklandı.  TOMA'larla bekleyen çevik kuvvet ekipleri, barikatı zorlayanlara karşı biber gazı, plastik mermilerle orantısız ve ölçüsüz bir güç kullanarak Taksim Meydanı’ndaki kutlamaya izin vermedi. 
Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, MYK üyelerimiz Özgür Aras, Hasan Kütük, Şükrü Balun, Ahmet Kürtül, Mücahit Dede, Birleşik Kamu-İş İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, Güven Haber-Sen Genel Başkanı Uğur Solak, bağlı sendikaların MYK üyeleri, şube başkanları ve üyelerimizin temsilcileri Saraçhane’deki buluşmaya katıldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER