© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Endonezya'da Maarif Türkiye Araştırmaları Merkezi Açıldı

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), küresel eğitim ağını genişletmeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında eğitim ve bilim alanında önemli adımlar atan vakıf, şimdi de Endonezya’da Maarif Türkiye Araştırmaları Merkezi’ni (MTÇM) hayata geçirdi.

Stratejik İş Birliği ve Akademik İlerleme

Endonezya Üniversitesi bünyesindeki Stratejik ve Küresel Çalışmalar Enstitüsü (SSGS) ile yapılan iş birliği anlaşması neticesinde kurulan MTÇM, TMV’nin Asya kıtasındaki ilk Türkiye Araştırmaları Merkezi olma özelliğini taşıyor. 24 Nisan 2024 tarihinde Cakarta’da düzenlenen imza töreni, TMV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkan, beraberindeki heyet ve Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Bilim ve Eğitimde Köprü Kurma

Merkez, Türk tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisi üzerine yapılacak akademik çalışmalarla iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerini pekiştirmeyi amaçlıyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine Asya Bölgesi üzerine araştırmalar yapma fırsatı sunacak olan MTÇM, Türk dili, Osmanlı ve Modern Türkiye Tarihi, Türkiye-Asya İlişkileri, Türk Dünyası, Türk Kültürü, Sosyolojisi ve Sanatı gibi alanlarda dersler verecek.

TMV’nin Küresel Eğitim Misyonu

2016 yılından bu yana Asya Pasifik Bölgesi’nde eğitim faaliyetlerini sürdüren TMV, Türkiye’nin “Yeniden Asya Girişimi” çerçevesinde bölge ülkeleriyle ilişkilerini güçlendiriyor. Endonezya Üniversitesi ile açılan MTÇM, akademik ve bilimsel çalışmalarla iki ülke arasındaki stratejik ve eğitim işbirliğini daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Eğitimde Uluslararası Başarı

 

TMV, 107 ülkeyle resmi temas kurmuş ve 52’sinde 466 eğitim kurumuyla 52 binden fazla öğrenciye eğitim vererek dünyanın en yaygın eğitim ağlarından birine sahip olmuştur. Maarif Ajansı aracılığıyla düzenlenen uluslararası eğitim fuarları, iş birlikleri ve burs programlarıyla Türkiye’nin eğitim alanındaki uluslararasılaşma stratejisine önemli katkılar sunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER