© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Erdoğan, Hamas’ın Katar’dan ayrılacağına inanmadığını söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan salı günü yaptığı açıklamada Filistinli militan grup Hamas'ın Katar'daki üssünden ayrılacağına inanmadığını, Doha'nın da Hamas'ın ayrılmasını istediğine dair bir işaret görmediğini söyledi.

Irak ziyaretinden dönen Erdoğan'a uçakta gazeteciler tarafından Hamas'ın Katar'daki üssünden ayrılabileceği ya da Doha tarafından ayrılmasının istenebileceği yönünde basında çıkan haberler soruldu.

Erdoğan, Katar yönetiminin grubun ayrılmasını istediğine dair bir işaret almadığını belirtti.

Hamas'ı "kurtuluş hareketi" olarak nitelendiren Erdoğan, hafta sonu İstanbul'da Hamas lideri İsmail Haniye ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan uçak içi görüşme metnine göre Erdoğan, "Önemli olan Hamas liderlerinin nerede olduğu değil, Gazze'deki durumdur. Onlara (Hamas'a) karşı samimiyeti, onlara karşı olan tavrı, her zaman ailenin bir ferdi gibidir. Bundan sonraki süreçte de yine onlara karşı bu tavrın değişeceğine asla ihtimal vermiyorum." dedi.

İsrail'in Gazze'yi tamamen ele geçirmesinin Filistin topraklarının daha fazla işgaline kapı açacağını dile getiren Erdoğan, kanıt sunmadan İsrail'in "Gazze'yi yok etmek için hareket ederken" "benzeri görülmemiş katliamlar" yaptığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER