© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

ETKİM'de "Türkçe Okuma Becerilerinin Otomatik Değerlendirilmesi Ve Geliştirilmesine Yönelik Çalıştay" Düzenlendi

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından, ETKİM' de 26 Nisan 2024 tarihinde; akademisyenlerin, öğretmenlerin ve uzmanların bir araya geldiği "Türkçe Okuma Becerilerinin Otomatik Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Çalıştay" gerçekleştirildi.

Katılımcılara yapay zekâ ve eğitim teknolojileri alanında güncel bilgiler sunmak, bu alandaki yenilikçi uygulamaları keşfetmek ve eğitimciler ile teknoloji uzmanlarını bir araya getirerek etkileşimli bir ortam oluşturmak amacıyla planlanan çalıştaya, resmî okullarda görev yapan sınıf öğretmenleri, Türkçe öğretmenleri ve akademisyenler katıldı.

Program, YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı'nın açılış konuşmasıyla başladı. Canlı, dünyada hızla gelişen yapay zekâ teknolojisinin önemine vurgu yaparak YEĞİTEK Genel Müdürlüğü olarak bu gelişime ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Ayrıca, yapay zekâ kullanımının eğitim-öğretim hayatını optimize etme potansiyelinden bahsederek Bakanlık olarak bu alanda önemli adımlar atmayı amaçladıklarını belirtti.

Çalıştayın ilk oturumunda, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, "Üretken Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı sunumunda, yapay zekânın gelecekte hayatımızı ne kadar etkileyebileceği ve dil becerilerinin geliştirilmesinde yapay zekâdan ne ölçüde faydalanılabileceği konularında bilgi verdi.

Programın ikinci oturumunda ise Dr. Saadin Oyucu, ''Yapay Zekâ ve Okuma Becerileri Değerlendirme Sistemleri, Mevcut Durum ve Dünyadaki Örnek Uygulamalar'' konulu sunumunu gerçekleştirerek katılımcılarla örnek saha çalışmalarını paylaştı.

Çalıştayın devamında ''Okuma Güçlüklerinin Erken Tespiti ve Müdahale Yöntemleri'' ve "Türkçe Yapay Zekâ Destekli Okuma Becerileri Geliştirme Projesi Değerlendirme ve İyileştirme Önerileri " gibi konu başlıkları yer aldı.

Etkinliğin sonunda gerçekleşen panelde ise öğretmenler, teknoloji uzmanları ve akademisyenler gelecekte okuma becerilerinin geliştirilmesi ve yapay zekâdan bu amaçla nasıl faydalanılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER