© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Fen ve Teknoloji Programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerimizde Robotik Ligi Heyecanı

Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Robotik Ligi Yarışması, 6 Fentek AİHL okulumuzdan 6 Teknoloji Koordinatörü öğretmenimiz ve 36 öğrencinin katılımıyla büyük bir heyecanla gerçekleşti. Bu yarışma, öğrencilerimizin bilgi ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak, fen ve teknoloji alanındaki becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenmiştir.

Genel Müdürlük olarak öğrencilerimizin mühendislik yeteneklerini geliştirmelerinin, ülkemizin geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunun farkında olarak bu tür etkinliklerin gençlerimizin teknoloji alanında liderlik yapmalarına ve yenilikçi çözümler üretmelerine de olanak tanıdığının farkındayız. 

Yarışmada, Ordu Ünye Yusuf Bahri AİHL birinci, Bursa Ali Kuşçu AİHL ikinci ve Ankara Şehit Cengiz Polat AİHL üçüncü oldu. Yarışma boyunca, öğrencilerimiz robot tasarımı, programlama ve iş birliği becerilerini sergileyerek izleyicilere muhteşem bir gösteri sundular.

Bu etkinlik, aynı zamanda ulusal anlamda okullarımızın temsilini ve küresel düzeyde de ülkemizi temsil etme fırsatını sunuyor. Öğrencilerimizin robotik konseptlerini öğrenmelerine ve takım ruhunu ortaya çıkarmalarına olanak sağlayan bu yarışma, geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmesine katkıda bulunuyor.

Bir sonraki Robot Ligi Yarışmasında daha fazla okulumuzun ve öğrencimizin katılımını dört gözle bekliyoruz. Geleceğin teknoloji ustaları için bu tür etkinliklerin öneminin her geçen gün arttığı bir gerçektir. Gençlerimizin bu alanda yeteneklerini geliştirmelerine destek olmak ve gelişimlerini sağlamak amacıyla gerekli uygulamalar planlanmaktadır. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER