© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?

MEB, Geçici görevle il dışında görevlendirilenlerin öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılacağı konusunu yayınladığı görüş yazısında açıkladı.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 05.04.2024 tarih ve 100238956 sayılı görüş yazısında "Oysa ki Hazine ve Maliye Bakanlığının İlgi (b)'de kayıtlı Tebliği'nin Misafirhaneler başlıklı 4'üncü maddesinin ikinci fıkrasında "Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %60 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin 1/2’sini, .... geçemez." ve üçüncü fıkrasında ise "Misafirhanelerden yararlanan geçici görevli personel hangi kamu kurumunda çalışırsa çalışsın hepsine aynı tarife uygulanır." hükümleri yer almaktadır.
Bu kapsamda kurumunuz çalışanlarının il dışı geçici görevlendirmelerinde Bakanlığımıza ait öğretmenevi ve akşam sanat okullarında yapacakları konaklamalarda yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde yararlandırılmaları" açıklamalarına yer verilerek geçici görevle il dışında görevlendirilenlerin öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılacağını açıkladı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER