© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in Katılımıyla Başkent Öğretmenevinde "Din Öğretimi Çalıştayı" Gerçekleştirildi

Genel Müdürlüğümüzce tertiplenen "Din Öğretimi Çalıştay"ı Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen başkanlığında akademisyenler, kamu yöneticileri ve uzmanların katılımıyla 07 Mayıs 2024 tarihinde Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in açış konuşmaları ile başlayan program, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün çalışmaları ile ilgili sunumların yapılması ve katılımcıların görüş/önerilerinin alınması ile devam etti. Çalıştaya Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün farklı kademelerinde görev yapan personeli ile birlikte çok sayıda akademisyen de katılım gösterdi.

Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu, Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Prof. Dr. Kudret Bülbül, Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Nurullah Altaş, Prof. Dr. Sönmez Kutlu çalıştaya katılan akademisyenler arasındaydı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü; İmam hatip okullarında eğitim ve öğretim, din, ahlak ve değerler eğitimi ve öğretimi gibi temel din eğitimi ve öğretimi alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Tüm bu çalışmalara katkı sağlamak ve rehberlik etmek amacıyla "Din Öğretimi Çalıştayı"nın düzenlenmesine ihtiyaç duyulmuş ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Ortak Metni, Akademik Çalışmalar ve Araştırma Raporları, Paydaş Görüşleri incelenerek bunlardan hareketle ilerleyen süreçlerde izlenecek yollar ve yapılacak çalışmalar üzerinde durulmuştur.

Çalıştayda katılımcıların ileri sürdüğü görüşler çerçevesinde şekillendirilecek olan çalışmalar daha sonrasında küçük grup çalışması ile uzun bir çalışma sürecinde geliştirilmeye devam edilecektir.

Çalıştayın video kaydına erişmek için TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER