© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Genel Seçimleri'nde, oyların hangi hallerde geçerli, hangi hallerde geçersiz sayılacağını belirlemiştir.

Genel Seçimleri'nde, oyların hangi hallerde geçerli, hangi hallerde geçersiz sayılacağını belirlemiştir.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oyların hangi hallerde geçerli, hangi hallerde geçersiz sayılacağını belirlemiştir.

Oyların geçersiz sayılacağı haller şu şekildedir: * Arkasında sandık kurulu mührü ve YSK filigranı bulunmayan oy pusulaları. - Hiçbir yerine "evet" ya da "tercih" mührü basılmamış oy pusulaları. - Birden fazla adaya ve siyasi partiye mühür basılmış oy pusulaları. - Birden fazla alana taşmış mühür basılan oy pusulaları. - Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları. - Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış oy pusulaları. * Mühür dışında herhangi bir özel işaret olan veya karalanmış oy pusulaları. - Yazılar, harfler, sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları.

Oy pusulalarının geçerli sayılacağı durumlar ise şu şekildedir: - Zarfların bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazayla yırtılması. * Pusulanın lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapıldığının anlaşılamaması. - Pusulanın katlanarak zarfa konulması sebebiyle mühür izinin oy pusulasının diğer kısımlarına geçmesi. - Mührünün alanları ayıran çizgili bölgeye taşmış olması. - Başka bir siyasi parti veya bağımsız adayın alanına taşmamak kaydıyla siyasi parti/bağımsız aday alanına birden çok mühür basılması. - Bir pusulanın geçersiz olması, diğerlerini geçersiz saymayacaktır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER