© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

GYS Atamalarında; İl İçi Mazeretlerin Boş Kadro Sınırlaması Olmaksızın Gerçekleştirilmesini Talep Ettik

GYS Atamalarında; İl İçi Mazeretlerin Boş Kadro Sınırlaması Olmaksızın Gerçekleştirilmesini Talep Ettik.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelleri Memurluk, Şeflik, Saymanlık Sınavları atama sonuçları açıklanmış, önümüzdeki süreç ise il dışı mazeretlerinin değerlendirilip kararnamelerin illere gönderilmesi ile devam edecektir.

Bu süreç içerisinde; görev yaptıkları ilin dışında tercihlerine atanan personellere kolaylık sağlamak, gereksiz yolluk yevmiye ödemesi gerçekleştirmemek böylece kamu yararını gözetmek maksadıyla, geçerli mazereti bulunanlara atandıkları yerde göreve başlatılmadan doğrudan bulundukları ile atamaları konusunda sendikamızın ve eğitim çalışanlarının talepleri olmuş, bakanlığımız da bu yönde uygulama başlatmıştır.

Söz konusu uygulama, mazeret durumu bulunan ve il dışına atanmış personellerimiz arasında sevinçle karşılanmıştır. Bu vesileyle de uygulamanın hayata geçmesinde emeği bulunan tüm bürokratlarımıza, sendikamız ve eğitim çalışanları adına ayrıca teşekkür ederiz.

Atama sürecinde oluşacak bir diğer husus ise, il içinde de görev yaptıkları mahallin dışına atanmış ve mazeret durumu bulunan çok sayıda eğitim çalışanının mazeret durumlarına istinaden atama talepleri olacaktır.

Bu nedenle; İl içerisinde mazereti bulunanların da aynı il dışı mazereti bulunanlar gibi değerlendirilerek boş kadro sınırlaması olmaksızın atama taleplerinin gerçekleştirilmesi il dışı ve il içi arasında mazeretler bakımından farklı bir uygulamanın doğmaması ve hakkaniyet ilkesi gereği, Bakanlığımızca illere gerekli talimatın verilmesini resmi olarak talep ettik.

TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER