© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

İl İçi Özür Durumu Yer Değiştirme Sorunu Çözüm Bekliyor

Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerden tercihlerine yerleşemediği takdirde ilan edilen diğer eğitim kurumlarına tercih dışı kura ile atanmayı kabul etmeleri halinde bu eğitim kurumlarına da atanamadıkları takdirde, oluşabilecek ihtiyaç halinde eğitim kurumlarına atamaları yapılmak üzere özrünün bulunduğu il/ilçe emrine atanma hakkına il/ilçe emri denilmektedir.

MEB hemen hemen her yıl il emri uygulaması yapmakta iken il içinde ilçeler arasında özür duruumu olan öğretmenlere il içinde ilçe emri  uygulamamaktadır.

Fakat iki ilden daha uzak ilçelerde çalışmaya mahkum edilerek aile bütünlüğü bozulmuş öğretmenler ise halen özürlerinin bulunduğu ilçelere gelemediler. 

Özrünün bulunduğu ilçeye atanmayan öğretmenler, özrünün bulunduğu ilçe ile görevli olduğu ilçe-köyü arasında gidiş geliş yapmaktadır. Bu öğretmenlerden bu durumu 7-8 yıldır yaşayanlar bulunmaktadır.

Gidiş geliş yapan bu öğretmenlerimiz; 50-100-150-200 km ve hatta daha üstü olan uzun yollar ve saatler sonra ailelerine kavuşmaktadırlar.

Antalya, Mersin ve Hatay ilerini örnek verecek olursak ilçeler arasında 200 km den fazla mesafeler bulunmaktadır.

MEB, artık bu öğretmenlerin aile bütünlüğü konusuna daha ciddi yaklaşmalı, il içinde başvuru yapmış ama yer değiştirme şansı olmayan öğretmenlerimize ulaşım imkanı göz önünde bulundurularak bir çözüm bulunmalıdır. Bazı il milli eğitim müdürlükleri bu sorunu geçici görevlendirme ile çözmekteler. Fakat yıllardır biriken bu il içi özür durumu sorunu yaşayan öğretmenlerimiz son bir kez özürlerinin bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine atanarak çözülmelidir.

A-İl içi özür durumu bekleyen öğretmenler yıllardır ailelerinden ayrı yaşıyor.

B-İl içi özür durumu bekleyen öğretmenler günde 200 km yol yapıyor.

C-İl içi özür durumunda ilçe emri bekleyen öğretmenler yıllardır mağdur ediliyor.

D-İl emri veren MEB, İl içi özür durumunda ilçe emri vermeyerek eşitlik ilkesine aykırı hareket ediyor.

E-MEB, il içi özür durumu olan öğretmenleri görmezden geliyor.

F-İl içi özür durumu bekleyen öğretmenler yıllardır YORGUN, MOTİVASYONSUZ VE MUTSUZ BİR ŞEKİLDE DERSLERE GİRİYOR

H-İl içi özür durumu bekleyen öğretmenlere MEB üvey evlat muamelesi yapıyor

G-HEPSİ

ANKETİMİZE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER