© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler

İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler

Geleceği Eşitle Projesi Genç Girişimciler Fikir Maratonu için Katılımcılarını Arıyor!

​​​​​​​

Habitat Derneği ve UNICEF ortaklığında yürütülen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Genç Girişimciler Fikir Maratonu düzenliyoruz.   

Sen de “Engelsiz Yaşam,” “Sürdürülebilirlik ve İklim,” “Dijitalleşme ve İnovasyon” konularında sosyal etki odaklı çözüm önerileri geliştirmek istiyorsan, ekibini oluşturup başvurunu yap!  

Genç Girişimciler Fikir Maratonu, dünya çapında 43’ten fazla ülkede GenU Youth Challenge ismiyle düzenlenmektedir. Gençleri eğitim, girişimcilik, istihdam edilebilirlik ve genç katılım konularında yenilikçi çözüm önerileri geliştirmeleri için bir araya getirmeyi amaçlayan Genç Girişimciler Fikir Maratonu, Türkiye’de UNICEF ve Habitat Derneği tarafından Geleceği Eşitle Projesi’nin parçası olarak uygulanan küresel bir etkinliktir. 

Kimler Başvurabilir?  

Genç Girişimciler Fikir Maratonu, Türkiye’de yaşayan 15-24 yaş arası Türk ve yabancı uyruklu gençlerin katılımına açıktır.  Başvurular en az 2 en fazla 5 kişilik ekipler halinde yapılmalıdır. (Ekibinizin her üyesi 15-24 yaş aralığında olmalıdır).  “Engelsiz Yaşam,” “Sürdürülebilirlik ve İklim,” “Dijitalleşme ve İnovasyon” konularında yeni bir fikir veya proje üzerinde çalışmaya başlayan takımların başvuruları kabul edilecektir.  Cinsiyet, etnik köken, engellilik, çalışma ve eğitim durumu gözetilmeden her gencin başvurusuna açıktır. 

Genç Girişimciler Fikir Maratonu Aşamaları Nelerdir?  

Aşama: Başvuru Süreci ve Pre-Bootcamp Aşama: Bootcamp  Aşama: Ön Jüri Sunumu  Aşama: Hızlandırıcı Program  Aşama: Demo Day  Aşama: Global GenU Youth Challange 

 Bootcamp Detayları Nelerdir?   

Genç Girişimciler Fikir Maratonu’nun ilk aşaması olan Bootcamp, fiziksel olarak Ankara’da 24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.    Programa katılım ücretsizdir. Katılımcıların program sürecinde konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları programa tam katılım sağlamaları koşulunda tarafımızca karşılanacaktır.  Programa tam zamanlı katılım zorunludur, program sonunda katılım belgesi verilecektir.  

NOT: Son başvuru tarihini takiben gelen tüm başvurular değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme sürecinde, çevre illerden gelen başvurular önceliklendirilecektir.   

Aşağıdaki durumlarda başvurular kabul edilmeyecektir:  

Halihazırda farklı bir kurumdan fon alan fikirler.   Halihazırda kayıtlı bir şirket veya kuruluşu olanlar.   

Bootcamp Programında Neler Var?  

Bootcamp programı kapsamında ekipler, “Temel Girişimcilik,” “Tasarım Odaklı Düşünme,” “Yalın Kanvas,” “Engelsiz Yaşam, Sürdürülebilirlik ve İklim, Dijitalleşme ve İnovasyon” konularına dair iyi uygulama örnekleri ile “Sunum Hazırlama” ve “Sunum Teknikleri” konularında eğitim alacak ve mentorluk desteğinden yararlanacaklardır. Gençleri bir araya getirirken kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu bileşenlerini de sürece dahil eden Genç Girişimciler Fikir Maratonu kapsamında ülke çapında dereceye giren ilk iki takım, Global GenU Youth Challenge’a katılma şansı elde edecektir.  Düzenlenen tüm Bootcamp’lerin sonunda gerçekleştirilecek ön jüri sunumlarının ardından belirlenecek takımlar Hızlandırıcı Programa katılmaya hak kazanacaktır.  

Hızlandırıcı Program  

Ön jüri tarafından belirlenen takımlar Hızlandırıcı Program’da, eğitimlere katılacak ve mentorluk desteği alacaktır.  

Demo Day  

Hızlandırıcı Programın sonunda, yatırımcılar ve girişimcilik ekosistemi aktörlerinin katılımı ile Demo Day gerçekleştirilecektir. Jürinin seçimiyle belirlenecek 5 fikre hibe desteği verilecektir.   

Önemli Notlar:  

Ekipte yer alan her üyenin, programın tamamına eksiksiz katılması zorunludur.   Seçilen takımlara ayrıntılı uygulama takvimi ve uygulama programı aktarılacaktır.    Global GenU Youth Challange’a katılmaya hak kazanan 2 ekibin yarışmanın sonuna kadar tüm süreçlere katılmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir.   Etkinlikler fiziksel olarak gerçekleştirilecektir.    Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.   

Ankara Bootcamp Tarihi: 24-26 Mayıs 2024 

Son Başvuru Tarihi: 19 Mayıs 2024 saat 23:59 

Genç Girişimciler Fikir Maratonu’na dair her türlü sorunuzun cevabını almak için gelecegiesitle@habitatdernegi.org adresine e-posta atabilirsiniz.   

Başvuru İçin Tıklayın

Dijitalde Hayat Kolay Projesi Dijital Okuryazarlık Eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında yürütülen Dijitalde Hayat Kolay projesi kapsamında Dijital Okuryazarlık Eğitimi gerçekleştiriyoruz.

İnternetin hayatımıza getirdiği kolaylıklar, dijital güvenlik, e-hizmetler ve dijital araçlar gibi konularda kadınların bilgisini artırmak amacıyla Çevrim İçi Dijital Okuryazarlık Eğitimi düzenliyoruz.

Eğitim İçeriği

Dijital Okuryazarlık Nedir? Türkiye’de İnternet Kullanımı Dijital Ayak İzi Dijital Güvenlik Dijital Araçlar

Kimler başvuruda bulunabilir?   

Eğitim, kendini bu alanda bilgi sahibi olmak ve geliştirmek isteyen 18 yaş ve üstü kadınların katılımına açıktır.

Eğitim detayları nelerdir?

Çevrim içi gerçekleşecek olan eğitimlere katılım ücretsizdir. Eğitim linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-posta adreslerine gönderilecektir.

Eğitim Tarih ve Saati: 14 Mayıs 2024, saat 21:00

Son Başvuru Tarihi: 13 Mayıs 2024

Eğitime dair her türlü soru için kapsayicivesurdurulabilirbuyume@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsin.

Proje hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsin.

Başvuru İçin Tıklayın

Girişim Öncüleri Projesi Eğitimleri

larko Holding ve Habitat Derneği ortaklığıyla hayata geçirilen Girişim Öncüleri Projesi kapsamında, girişimci ve girişimci adayı kadınların girişimlerini destekliyor ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi için eğitimler düzenliyoruz.

Sen de dijital pazarlama, dijital araç kullanımı, tasarım odaklı düşünme, finansal okuryazarlık, markalaşma ve girişimcilik adımları ile ilgili bilgi ve deneyim kazanmak istiyorsan eğitimimize hemen katıl!

Eğitim İçeriği Nelerdir?

Markalaşma Canva Dijital Pazarlama ( ETSY) Finansal Okuryazarlık Girişimcilik Tasarım Odaklı Düşünme

Kimler Eğitime Katılabilir?

Başvurular 81 ildeki girişimci ve girişimci adayı kadınlara, Kadın Kooperatiflerine ve Kobilere açıktır.

Eğitim Detayları Nelerdir?

20 saatlik eğitim programı, çevirim içi olarak uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilecektir.

Eğitim Tarih ve Saatleri:

14 Mayıs 2024 Salı 13:00 – Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık 15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:00 – Markalaşma ve Dijital Pazarlama (ETSY) 16 Mayıs 2024 Perşembe 13:00 – Tasarım Odaklı Düşünme ve Canva

Son Başvuru Tarihi: 13 Mayıs 2024

NOT: Eğitim programı sonunda düzenlenecek olan Üretim Öncüleri Kadın Girişimcileri Destekleme Hibe Programı ile girişimci ve girişimci adayı kadınlara, iş geliştirme hibe desteği verilecektir.

Detaylı bilgi için girisimonculeri@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.

Başvuru İçin Tıklayın

Geleceği Eşitle Projesi Genç Girişimciler Fikir Maratonu Yerelde Katılımcılarını Arıyor!

abitat Derneği ve UNICEF ortaklığında yürütülen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Genç Girişimciler Fikir Maratonu düzenliyoruz.   

Sen de “Engelsiz Yaşam,” “Sürdürülebilirlik ve İklim,” “Dijitalleşme ve İnovasyon” konularında sosyal etki odaklı çözüm önerileri geliştirmek istiyorsan, ekibini oluşturup başvurunu yap!  

Genç Girişimciler Fikir Maratonu, 2021-2022 yıllarında dünya çapında 43’ten fazla ülkede GenU Youth Challenge ismiyle düzenlenmektedir. Gençleri eğitim, girişimcilik, istihdam edilebilirlik ve genç katılım konularında yenilikçi çözüm önerileri geliştirmeleri için bir araya getirmeyi amaçlayan Genç Girişimciler Fikir Maratonu, Youth Challenge 4.0, Türkiye’de UNICEF ​​ve Habitat Derneği tarafından Geleceği Eşitle Projesi’nin parçası olarak uygulanan küresel bir etkinliktir.  

Kimler başvurabilir? 

Genç Girişimciler Fikir Maratonu, Türkiye’de yaşayan 15-24 yaş arası Türk ve yabancı uyruklu gençlerin katılımına açıktır.   Başvurular en az 2 en fazla 5 kişilik ekipler halinde yapılabilir (ekibinizin her üyesi 15-24 yaş aralığında olmalıdır).   “Engelsiz Yaşam,” “Sürdürülebilirlik ve İklim,” “Dijitalleşme ve İnovasyon” konularında yeni bir fikir veya proje üzerinde çalışmaya başlayan takımların başvuruları kabul edilecektir.  Cinsiyet, etnik köken, engellilik, çalışma ve eğitim durumu gözetilmeden her gencin başvurusuna açıktır.  

Genç Girişimciler Fikir Maratonu aşamaları nelerdir? Aşama:

Aşama: Başvuru Süreci ve Pre-Bootcamp Aşama: Bootcamp  Aşama: Ön Jüri Sunumu  Aşama: Hızlandırıcı Program  Aşama: Demo Day  Aşama: Global GenU Youth Challange 

Bootcamp detayları nelerdir?  

Genç Girişimciler Fikir Maratonu’nun ilk aşaması olan Bootcamp, fiziksel olarak Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, İzmir ve İstanbul illerinde farklı tarihlerde gerçekleştirilecektir.    Program kapsamında konaklama ve ulaşım hizmeti verilmeyecek olup, katılımcılar Bootcamp’lerin gerçekleştiği illerden seçilecektir.    Programa katılım ücretsizdir. Katılımcıların program sürecinde yeme ve içme masrafları tarafımızca karşılanacaktır.  Programa tam zamanlı katılım zorunludur, program sonunda katılım belgesi verilecektir.  Programın dili Türkçe olup yabancı uyruklu katılımcıların konuştuğu dile göre çeviri desteği sağlanacaktır.  

Bootcamp Etkinlik ve Son Başvuru Tarihleri:  

Diyarbakır: 13-14-15 Mayıs 2024 / Son Başvuru 11 Mayıs 2024 saat 23:59  Malatya: 16-17-18 Mayıs 2024 / Son Başvuru 14 Mayıs 2024 saat 23:59  Ankara:  24-26 Mayıs 2024 / Son Başvuru 19 Mayıs 2024 saat 23:59  İzmir: 31 Mayıs 01-02 Haziran 2024 / Son Başvuru 29 Mayıs 2024 saat 23:59 

NOT: Son başvuru tarihlerini takiben gelen tüm başvurular değerlendirmeye alınacaktır.  

Aşağıdaki durumlarda başvurular kabul edilmeyecektir: 

Halihazırda farklı bir kurumdan fon alan fikirler.  Halihazırda kayıtlı bir şirket veya kuruluşu olanlar.  

Bootcamp programında neler var? 

Bootcamp programı kapsamında ekipler, “Temel Girişimcilik,” “Tasarım Odaklı Düşünme,” “Yalın Kanvas,” “Engelsiz Yaşam, Sürdürülebilirlik ve İklim, Dijitalleşme ve İnovasyon” konularına dair iyi uygulama örnekleri ile “Sunum Hazırlama” ve “Sunum Teknikleri” konularında eğitim alacak ve mentorluk desteğinden yararlanacaklardır. Gençleri bir araya getirirken kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu bileşenlerini de sürece dahil eden Genç Girişimciler Fikir Maratonu kapsamında ülke çapında dereceye giren ilk iki takım, Global GenU Youth Challenge’a katılma şansı elde edecektir.  Düzenlenen tüm Bootcamp’lerin sonunda gerçekleştirilecek ön jüri sunumlarının ardından belirlenecek takımlar Hızlandırıcı Programa katılmaya hak kazanacaktır.  

Hızlandırıcı Program 

Ön jüri tarafından belirlenen takımlar Hızlandırıcı Program’da, eğitimlere katılacak ve mentorluk desteği alacaktır.  

Demo Day 

Hızlandırıcı Programın sonunda, yatırımcılar ve girişimcilik ekosistemi aktörlerinin katılımı ile Demo Day gerçekleştirilecektir. Jürinin seçimiyle belirlenecek 5 fikre hibe desteği verilecektir.   

Önemli Notlar: 

Ekipte yer alan her üyenin, programın tamamına eksiksiz katılması zorunludur.  Seçilen takımlara ayrıntılı uygulama takvimi ve uygulama programı aktarılacaktır.   Global GenU Youth Challange’a katılmaya hak kazanan 2 ekibin yarışmanın sonuna kadar tüm süreçlere katılmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir.  Etkinlikler fiziksel olarak gerçekleştirilecektir.   Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.  

Genç Girişimciler Fikir Maratonu’na dair her türlü sorunuzun cevabını almak için  gelecegiesitle@habitatdernegi.org adresine e-posta atabilirsiniz.     

Diyarbakır Bootcamp Başvurusu İçin Tıklayın

Malatya Bootcamp Başvurusu İçin Tıklayın

Ankara Bootcamp Başvurusu İçin Tıklayın

İzmir Bootcamp Başvurusu İçin Tıklayı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER