© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Keyfi Görevlendirmelere ve Angaryaya Karşı Haklarımızı Kullanacağız!

Keyfi Görevlendirmelere ve Angaryaya Karşı Haklarımızı Kullanacağız!

Çeşitli dönemlerde cezaevinde üst arama görevinden, veli ve esnaf ziyaretlerine kadar öğretmenlerin ders verme görevinin dışına çıkan angaryalarla sıkça karşılaştık. Eğitim emekçilerinin dik duruşu ve sendikal örgütlülüğümüzün bizlere sunduğu güç her defasında bu angaryaları boşa çıkarmıştır. Ancak devleti “şirket yönetir gibi yönetmek” isteyenler, yaptığımız işle ilgisi olmayan angarya görevlendirmeler ısrarından bir türlü vazgeçmemektedir.

Son olarak çeşitli illerde TEKNOFEST ve çeşitli projeler kapsamında öğretmenlere re’sen görevlendirilme yapılmak istendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu örnekten yola çıkarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan tüm yöneticilere bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz! Eğitim ve bilim emekçilerinin görevleri dışındaki işlerde görevlendirilmesi hukuksuzdur. Kamu yöneticileri görevini yerine getirirken hukuka ve kurallara uygun hareket etmek zorundadır! Aksi halde suç işlemiş olacaktır.

Kaldı ki sendikamız Eğitim Sen, bu ve benzeri görevlendirmelere ilişkin aldığı kararla, başta üyelerimiz olmak üzere, tüm eğitim ve bilim emekçilerine keyfi, hukuksuz ve angarya niteliği taşıyan görevlendirmelere katılmama çağrısı yapmıştır. Dolayısıyla, re’sen görevlendirmeler yaparak söz konusu hukuksuzluğa imza atan tüm kamu yöneticilerine haklarımızı tekrar hatırlatıyor ve kendilerini hukuka uygun hareket etmeye davet ediyoruz.

Eğitim Sen MYK Angarya Kararı

Angaryaya Karşı Dilekçe Örneği

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER