© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Lezzet Yolculuğunda Usta Eller

Gastronomi, yiyecekleri ve yemek pişirme tekniklerini inceleyen, araştıran ve geliştiren bir disiplindir. Mutfak, kültürel mirasın en önemli unsurlarından biridir. Bir ülkenin milli kimliğini, karakterini ve hatta medeniyet özünü yansıtan bir aynadır. Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü genç kuşaklara tanıtıp sevdirmek ve geliştirmek için yeni adımlar atıyor.

Türk mutfağının zenginliğini ve kültürel mirasını korumak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye'nin ilk gastronomi okulu Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in katıldığı törenle açıldı.

Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde yürütülen, geleneksel Türk mutfağının gizli lezzetlerinin gün yüzüne çıkarılması,  yenilikçi yaklaşımlarla yorumlanarak toplumun beğenisine sunulması, envanterinin çıkarılması, Türk mutfağının temel teknik ve tariflerinin öğrenilmesi, genç ve yetenekli aşçı adaylarının Türk mutfağının ustaları hâline gelmeleri için "gastronomi seferberliği" başlatılmıştır.

Gastronomiyle ilgili AR-GE çalışmalarının da yapılacağı, İstanbul ve İzmir'de ikişer, Bursa, Tokat, Nevşehir, Hatay, Gaziantep, Van'da birer olmak üzere toplam 10 adet Gastronomi Enstitüsü'nün Eylül ayının sonuna kadar açılması planlanmaktadır. Video için tıklayınız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER