© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Mali Başbakanı ve Devlet Başkanı’ndan Türkiye’ye Taziye Mesajları

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün 1. Afrika Maarif Spor Oyunları açılış törenleri için bulunduğu Mali’de, geçiş dönemi Başbakanı Choguel Kokalla Maiga ile görüştü.

Türkiye’nin Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart ile Türkiye Maarif Vakfı Ülke Temsilcisi Coşkun Yılmaz ile Mali Eğitim Müşaviri Faruk Bozkoyun’un da katıldığı görüşme Başbakanlık binasında gerçekleşti.

Başbakan Maiga Türkiye’de meydana gelen depremden dolayı taziyelerini iletirken, Mali halkının her zaman olduğu gibi bugün de Türk halkı ile dayanışma içinde bulunduğunu ifade etti.

Eğitim ve ekonomi konularının da ele alındığı görüşmede 1. Afrika Maarif Spor Oyunları’nın organizasyonunda verdikleri destek için Başbakan Maiga’ya teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Akgün, Türkiye’nin dost ve kardeş Mali halkıyla tarihi bağlara dikkat çekti.

Görüşmede ayrıca Türkiye Maarif Vakfının Mali’deki faaliyetleri ve gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından Prof. Dr. Birol Akgün ve beraberindeki heyet, Mali Devlet Başkanı Assimi Goita tarafından Mali Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul edildi. Assimi Goita, Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, Mali’nin her zaman Türkiye’nin yanında yer aldığının altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER