© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Memur ve memur emeklileri, verilen sözlerin hayata geçirilmesini, sorunlarının çözülmesini istiyor.

Memur ve memur emeklileri, verilen sözlerin hayata geçirilmesini, sorunlarının çözülmesini istiyor.

Türkeş Güney

Memur ve memur emeklileri, verilen sözlerin hayata geçirilmesini, sorunlarının çözülmesini istiyor.

Düzce Şubemizin; şube başkanı ve yönetimi; Akçakoca ilçe temsilcimiz ve kıymetli üyelerimiz; sizlerle bir arada olmaktan, mutluyum gururluyum. Teşkilat toplantımıza hoş geldiniz şerefler getirdiniz. Hareket merkezine, millet sevgisini, vatan sevgisini ve hizmet aşkını alarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha ileriye ve güzele ulaşmayı hedefleyen Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen 32 yıl önce çıkmış olduğu kutsal yolculuğuna çok şükür büyüyerek, güçlenerek yoluna devam ediyor. Kurulduğumuz günden bugüne; devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ilkesi çerçevesinde; refah ücretini elde etmiş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı; birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yaşayan, huzurlu bir topluma kavuşmaktır.

Bir yandan kamu görevlilerimizin haklarına, diğer yandan varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve temelleri üzerinde yükseldiği şanlı tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. İşte bu nedenledir ki; her mazlumun çaldığı ilk kapı, sığındığı tek liman, güvendiği tek kurum Türkiye Kamu Sen’dir. İşte bu nedenledir ki; memurlarımızın bütün kazanımlarının temelinde Türkiye Kamu Sen’in azimli mücadelesi yatmaktadır. Türkiye Kamu Sen; kuruluşundan bugüne, teslim olmadan, satmadan, satılmadan, yanlışa doğru demeden, hakkın ve haklının yanında olmanın sembolü olarak dimdik ayaktadır. Hak aramanın, haksızlığa karşı mücadele etmenin, güçsüzün yanında olmanın, ekmek kavgasının kutsallığına inanıyor, sendikacılığa da bu gözle bakıyoruz. Büyük olmak, eline geçirdiğin güce dayanarak, baskıyla, tehditle, zorbalıkla üye kaydetmek değildir. Böyleleri büyüdüklerini sanırken, aslında küçülürler, böylelerinin üye sayısı değil bir milyon beş milyonda olsa asla büyük olamazlar, olamayacaklardır.

Biz; değişen dengelerde, güce göre saf değiştiren, menfaate göre yer belirleyen, omurgasız ve ilkesiz günün adamlarına inat; ilkelerimiz çerçevesinde dosdoğru ilerliyor, geçtiğimiz her noktaya “Türk” adını kazıyoruz. İşte bu nedenle büyüğüz! Gerek coğrafyamızda meydana gelen gelişmeler gerek kırk yıldır mücadele ettiğimiz bölücü terör, gerekse Gazze’de yaşanılan insanlık dramı, bu coğrafyada var olmanın ayakta kalmanın ne kadar zor olduğunun göstergesidir. Kurulduğumuz günden bugüne, devletimizi milletimizi ilgilendiren her konu, Türkiye Kamu Sen’i de ilgilendirmektedir.

Çünkü bu vatan bu devlet bizimdir. Bizim olan her şeye sahip çıkmakta Türkiye Kamu Sen’in öncelikli görevidir. Aileleri birlikte yaklaşık 20 milyon insanımızı ifade eden; bütçemizin üçte birini ayırdığımız, 5 milyonu aşan kamu görevlisinin sorunları; 7 dönem gerçekleştirilen toplu sözleşmede müzakere edilmemiş, çözülmemiş; zaman zaman belirli meslek gruplarına yapılan özel düzenlemeler ile kamu mühendisleri, kamu avukatları mağdur edilmiş, memur emeklilerini mağdur eden, mevcut sosyal güvenlik sistemini zedeleyen “ilave ek ödemenin” emekli maaşlarına yansıtılmaması başta olmak üzere sorunlarının çözülmesini istiyor, bu konularda verilen sözlerin hayata geçirilmesini bekliyor. Türkiye Kamu Sen olarak gündemimiz ve önceliğimiz; 1.Birinci dereceye 3600 ek gösterge konusunda verilen sözlerin yerine getirilmesi;                

2.İlave (12,174 TL) ek ödemenin, memur emekli maaşlarına yansıtılması, meydana getirilen adaletsizliğin giderilmesi, verilen sözlerin yerine getirilmesi, 3.Yıllardır konuşulan, YHS ’daki kardeşlerimizin mağduriyetine son verilmesi, eğitim durumlarına göre GIH ve TH sınıflarına atanmaları, 4.Toplu sözleşme primi; Türkiye Kamu Sen’in 2004 yılında 5 TL olarak başlatılan, toplu sözleşme kazanımı olan, AYM kararı ile haksız ve hukuksuz yere iptal edilen 534 TL’nin mart ayından geriye dönük olarak ödenmesi. Devamı için:http://turkburosen.org.tr

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER