© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

"My Footprınts On Socıal Medıa" Etwinning Proje Çalışmalarımız Başladı

ÇANAKKALE / MERKEZ - Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi, "My Footprınts On Socıal Medıa" Etwinning Proje Çalışmalarımız Başladı

"MY FOOTPRINTS ON SOCIAL MEDIA" eTwinning Proje Çalışmalarımız Başladı

"Projemiz, 2022-2023 Eğitim -Öğretim yılında Türkiye, Romanya ve Gürcistan ortaklığıyla uluslararası yürütülecek bir projedir. Romanya'dan  bir, Gürcistan'dan bir ve Türkiye'den Çanakkale, Balıkesir, Ankara, Kırıkkale, Kars, Bayburt, Şanlıurfa, Mersin, İzmir ve Aydın illerinden, toplamda 12 okul ve 12 öğretmen katılımıyla gerçekleşmektedir. 

Proje; okulumuzdan Felsefe öğretmeni Gizem VAPUR'un danışmanlığında 11.sınıflardan 5 ve 10.sınıflardan 1 toplamda 6 öğrencimiz ile başladı.Sosyal medya ve internet kullanımı günümüzde çok yaygınlaşmıştır. İnsanlar  günlük yaşamlarını sosyal medya hesaplarında paylaşmakta, başka hayatları takip etmekte, alışveriş yapmakta, faturalarını ödemekte ve birçok farklı faaliyetleri gerçekleştirmektedirler. Hatta covid19 pandemi sürecinde aylarca uzaktan eğitim yapılmıştır. 

 

Bu faaliyetler yapılırken medya okuryazarlığı hakkında yeterli bilgi sahibi olunmadığı için öğrencilerimiz zaman zaman zorluklar yaşamakta ve  farkında olmadan  internette çok fazla iz bırakmaktadırlar. Bu projedeki amacımız öğrencilerimizin sosyal medya  okur yazarlık yeterliliklerini geliştirmek, internet güvenliği hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, dijital ayak izi hakkında bilgilendirmek ve güvenli internet kullanmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda projemizin ilk tanışma toplantısı 26 Aralık 2022 tarihinde Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER