© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Örs: %2 Barajı sizi kurtaramayacak

Geçtiğimiz ay Meclisten geçerek kanunlaşan üye sayısı %2'nin altında olan sendikalara toplu sözleşme ikramiyesinin verilmemesi, anlaşılan o ki bu kanunun geçmesini ellerini oğuşturarak bekleyenleri umutlandırdı.

%2 barajına takılan sendikalara üye olan arkadaşlarımıza söylenen, "Sizin sendika baraj altında. Sen toplu sözleşme ikramiyesi alamayacaksın. Bizim sendikaya gel, alırsın." gibi konuşan kişinin çapını ortaya koyan cümleler, sıkça kulağımıza gelmeye başladı. Bu sendika fukarası sözler, çürümüş bir zihniyetin kendini ifşa etmesidir. Bu acizlik ifadesi sözler, güdümlü sendikacılığın hangi aşamada olduğunun göstergesidir. Bu üst yönetimlerin gerçek dünyalarını yansıtan sözler tükenmişliğin ilanıdır. Bu barajı kendi beceriksizliklerine perde yapan sözler, sendikal mücadelenin yüz karasıdır. Toplu sözleşme masasında memuru satanlar, ÖMK sürecinde evcilik oynar gibi tavır takınanlar, açlık sınırından memuru kurtaramayan zam oranları açıklandığında sıkılmadan beklentinin karşılandığını söylerler, siyasetin gölgesinin dışına çıkamayanlar, eylemi sadece sosyal medyaya indirgeyenler %2 barajı üzerinden çalışma yapıyor. Üyeleri bu kadar aleni durumları farkedip sendika tercihini değiştirmeye başlayınca siyaset devreye konulup önce %1; sonra istifaları kesemeyince  %2 barajının arkasına sığınılıyor. Ancak hesap edilemeyen konu, artık mızrak çuvala sığmıyor. Çamura da yatsanız, güneşi balçıkla sıvamaya da kalksanız artık foyanız iyice ortaya çıktı. Kamu çalışanlarının hakkını almak için harcanması gereken enerjiyi kendi ikballeri için harcayanlar, gerçekle yüzleşmekten kaçamayacak. Bağımsız sendikal mücadelenin iradesi, dik duruşu,  emeğin yanında taraf tutması sendikal mücadeleyi değersizleştirenlerin uykusunu daha çok kaçıracak. Barajlar sizi kurtaramayacak.

       Açtığımız davalarla; meydanda, sahada verilen mücadelelerle %1'de olduğu gibi %2 'de de biz, yani iradesini yaratılmak istenen çaresizlik duygusuna teslim etmeyenler, siyasetin güdümünde sendikacılığın karşısında susanlardan olmayanlar, çalışanların emekleri üzerinde oynanan tiyatronun perde arkasını ifşa edenler, "AES var, umut var. " diyenler kazanacağız.

 

Nihat Örs

AES Genel Başkan Yardımcısı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER