© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Partisinin TBMM Grup Toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Saadet Partisi Gurup Başkanvekili Kaya, Grup Toplantısında yaptığı konuşmada 7 Ekim'den bu yana Filistin'deki masumlarla beraber insanlığın da bombalar altında kaldığını belirterek, "Hamas bizim için 7 Ekim'de başlayan bir direniş hareketi değil, 75 yıldır o topraklardaki haklı mücadelenin bugünkü bayraktarlarından bir tanesidir. Hamas biziz, biz Hamasız ve her zaman Hamas'ın yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin hem bulunduğu coğrafyada hem de dünyada barışı tesis edebilmesi için güçlü olması gerektiğini belirten Kaya, şunları söyledi:

"Onun için 3 temel şiarımız var; Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya... Çünkü biz şuna inanıyoruz; Yeniden büyük bir Türkiye'nin yolu yaşanabilir bir Türkiye'den geçiyor. Gençlerimizin mülakatla haklarının çalındığı bir Türkiye'den güçlü bir Türkiye olmaz. 10 bin lira emekli maaşına mahkum edilmiş milyonlarca insanımızın olduğu bir Türkiye'de elbette güçlü bir Türkiye çıkmaz. Soluğu Batı ülkelerinde almayı kendi diplomatik başarısı için şart gören bir iktidardan da elbette güçlü bir Türkiye çıkmaz. Dolayısıyla bütün bu hususları göz önüne aldığımız zaman Türkiye'nin çok acil bir şekilde maddi ve manevi bir kalkınmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin şahsiyetli bir dış politika izlemesi halinde başta Türkiye olmak üzere Suriye'de, Irak'ta, İran'da, Libya'da, Mısır'da, Amerika'da, İngiltere'de insanların huzura, barışa kavuşacağını ifade ediyoruz. Onun için güçlü bir Türkiye'nin yolu, milli birlik ve beraberlikten geçer."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER