© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı

Millî Eğitim Bakanlığı, toplumun beşeri hazinesini keşfetmek, tanımak, eğitmek, geliştirmek ve insanlığın faydasına sunmak amacıyla "İyi İnsan Yetiştirmek" görevini üstlenmiştir. Bu görev, toplumların inşası ve gelecekteki hedeflerine ulaşabilmeleri konularında son derece önemlidir. Bakanlığımız, bu durumu sürdürülebilir hale getirmek için nesilleri nitelikli bir şekilde eğitmeye odaklanmıştır. 

Strateji Geliştirme Başkanlığı mevzuatın ön gördüğü görevleri yerine getirme ve takibini sağlama noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Başkanlığımız Türkiye Yüzyılı inancıyla, Bakanlığımızın çalışmalarında etkin bir şekilde yer almayı, Bakanlık vizyonuna ulaşma yolunda politikalar, stratejiler ve yöntemler geliştirmeyi, ayrıca potansiyel projelerin veriye dayalı bir şekilde planlanmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Ancak, hedefimiz bunlarla sınırlı kalmayıp yapacağımız planlar ve atacağımız stratejik adımlarla ülkemize yeni ufuklar açmayı da kapsamaktadır. Başkanlığımızın görev ve sorumlulukları, çalışma alanları ve bu alanlara yönelik muhtemel soruların cevaplandırılması konularında şeffaf ve nitelikli bir yönetim anlayışı içerisinde kamuoyunun bilgilendirilmesinin bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz.

Bu doğrultuda hazırladığımız "Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı" belgesinde Başkanlığımız kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. "Sorular ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı" belgesinin ilk bölümünde Başkanlığımızın görev ve sorumlulukları ile teşkilat şemasına yer verilmiştir. Ardından her bir daire başkanlığı özelinde görev ve sorumluluklar ile sorular ve cevaplar bölümü sunulmuştur.

"Sorularla ve Cevaplarla Strateji Geliştirme Başkanlığı" belgesine ulaşmak için tıklayınız. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER