© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Sözleşmeli personellerin maaş ödemelerinde ödenek istenir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli personellerin maaş ödemelerinde ödenek istenip istenmeyeceği konusunda valilikleri uyardı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü valiliklere gönderdiği 24.01.2024 tarih ve 95080102 sayılı görüş yazısında "Bu nedenle, Genel Müdürlüğümüz 98.900.9006.306-0013.0067. ... ekonomik kodlarından sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde sözleşmeli idari personellerin maaş ve sgk ödemelerinin yapılması gerekmektedir. Kadrosu okul ve eğitim kurumlarında olan sözleşmeli personellerin ise maaş, ek ders ve sgk ödemelerinin bağlı oldukları genel müdürlük bütçelerinden yapılması gerekmektedir.
Yukarıda yer alan açıklamalar doğrultusunda, Genel Müdürlüğümüz tarafından kadroları okul ve kurumlarda bulunan sözleşmeli personellerin maaş, ek ders ve sgk ödemeleri için herhangi bir ödenek gönderilmeyecektir. Bu doğrultuda, sözleşmeli öğretmenlerin Şubat ayı maaşlarında herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi için milli eğitim müdürlükleri tarafından her türlü işlemin ivedilikle yapılmasının sağlanması hususunda," açıklamalarına yer verilerek sözleşmeli personellerin maaş, ekders ve SGK ödemeleri konusunda ödenek istenecek ve istenmeyecek durumlar hakkında uyarılarda bulundu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER