© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Türk dizilerinin popülaritesi turizmde patlamaya yol açıyor

Türkiye, dizi ihracatı açısından en hızlı büyüyen ülke konumunda. Türkiye, dizi ihracatı alanında ABD’den sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Türk dizileri, Orta Doğu, Latin Amerika ve Balkanlar başta olmak üzere birçok bölgede popüler. Türkiye'de yayınlanan bir televizyon dizisi, Gürcistan’da da eş zamanlı olarak yayınlanıyor. Gürcistan'da son dönemde en çok izlenen yapım olan bu modern dramadaki kadın kahramanın başına gelenler izleyicileri derinden etkiliyor.

Tarihi aşklar ve savaş konulu Türk dizileri de Orta Doğu, Balkanlar ve diğer bölgelerde büyük ilgi görüyor. Dizilerdeki tarih, kültür, ailevi değerler ve ahlaki kavramlar nedeniyle bu yapımlar söz konusu bölgelerde ilgi uyandırıyor.

Türk dizi ihracatçısı İzzet Pinto, "Dizilerimizde şiddet içeren sahneler ve küfür yok. Çocuklar dahil tüm ailenin birlikte izlemesi uygundur. Dizilerimiz birçok ülkede prime time'da izlenebiliyor. Dolayısıyla pek çok ülkeye ihraç edilebiliyor." açıklamasında bulundu. 

Verilere göre Türkiye'nin dizi ihracatı hacmi 2023 yılında 1 milyar dolara ulaştı. Bu miktar son 11 yılda 350 kat arttı.

Türk dizileri 170’in üzerinde ülkede yayınlanarak 750 milyon izleyiciye ulaştı.

Pinto, dizilerin popülaritesinin iç turizmi de artırdığına işaret ederken, Türk dizilerinin Hırvatistan’da yayınlanmasından sonra ülkede yapılan Türkiye ile ilgili internet aramalarının sayısının yüzde 350 arttığını belirtti.

Pek çok dizi İstanbul’da çekildiğinden, turizmciler de fırsatı değerlendirerek özel turlar düzenlemeye başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER