© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Türkiye Maarif Vakfının Güney Afrika’daki Araştırma Merkezi Açıldı

Yurt dışında faaliyet gösterdiği 51 ülkede bilgiyi insanlığın faydası için kullanan, sürekli gelişimi ve yenilenmeyi prensip edinen nesiller yetiştirmeye devam eden Türkiye Maarif Vakfı, Güney Afrika’da çalışmalarını sürdürüyor. 2018’de ülkede faaliyete başlayan Türkiye Maarif Vakfı, Pretoria Üniversitesi ile araştırma merkezi kurma konusunda anlaşma imzaladı.

“Maarif Center for Turkish Studies” ismi ile Pretoria Üniversitesi Beşerî Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan araştırma merkezi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açıldı. Törende yaptığı konuşmada Maarif Vakfının ilk okulunun Johannesburg'da geçen yıl eğitime başladığını, bu yıl da Cape Town’da ikinci okulunu açacağını aktaran Çavuşoğlu, “Pretorya Üniversitesinde Maarif Türkçe Çalışmaları Merkezi’nin faaliyete geçmesi, ortak bilgilerimizin derinleşmesine ve akademisyenlerimizi kendi ülkelerimizde çalışma konusunda motive etmeye hizmet edecektir.” ifadelerini kullandı.

Maarif Türkçe Çalışmaları Merkezi; Türkiye ve Güney Afrika arasındaki akademik çalışmaları desteklemeyi; Türk üniversiteleri ile Pretoria Üniversitesi arasında siyaset, ekonomi, tarih, dil ve kültür başta olmak üzere disiplinler arası araştırmaları teşvik etmeyi; Türk üniversiteleri ile Pretoria Üniversitesi arasında ortak araştırma projelerini ve akademik personel ve öğrenci değişimini desteklemeyi; Türkiye ve Güney Afrika arasında siyasi, sosyal, ekonomik, tarihi, dil ve kültürel alanlarında bilgi ve entegrasyonu güçlendirmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER