© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Üniversiteler İçin Merkezi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Yapılsın” Talebimiz Karşılık Buluyor.

YÖK, üniversitelere yazı göndererek 2024 yılı içerisinde görevde yükselme ve unvan değişikliği merkezi yazılı sınavı açacağını bildirerek boş kadroların girilmesini istedi.

Bu olumlu gelişme ve atılan adım için YÖK Başkanı Sn.Erol Özvar’a teşekkür ediyorum.

Eğitim-Bir-Sen olarak en son 2022 yılında YÖK’e başvurarak YÖK tarafından görevde yükselme ve unvan değişikliği merkezi yazılı sınavı gerçekleştirilmesi ve bu amaçla kamu üniversitelerinden talep toplanmasını istemiştik.

Çok sayıdaki üniversite yönetiminin merkezi görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı beklentisinin bulunmasına rağmen koordinasyon eksikliği ve planlama uyumsuzluğu gibi sebeplerle bu yönde somut bir resmî girişimde bulunamadığı gözetildiğinde YÖK’ün kararı son derece isabetli olmuştur. Üniversitelerimiz de gerekli özeni göstererek, kendi bünyelerindeki münhal kadrolar için duyurusu yapılan merkezî sınava iştirak etmelidir.

https://www.ebs.org.tr/manset/5594/yok-universiteler-icin-merkez-gorevde-yukselme-ve-unvan-degisikligi-sinavi-yapmalidir

Şimdi sıra, Üniversite İdari Personelinin Yer Değiştirebilmesi için aldığımız Toplu Sözleşme Kararının hayata geçirilmesinde diyoruz. Alli Yalçın

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER