© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Venezuela Uluslararası Maarif Okulları; Bilim Şenliği

Öğrenciler oluşturdukları ekip ve projelerle 21. yüzyıl becerilerini kazanırken kendi kendilerine öğrenmeyi ve düşünmeyi de öğrenmektedirler.

Venezuela Uluslararası Maarif Okullarında bilim-teknoloji-öğrenci arasındaki etkileşimi etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla ilkokuldan liseye kadar tüm sınıflarda bilim şenlikleri düzenlemektedir.

Bilim Şenliği’nde öğrenciler; Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Sosyal ve Beşerî Bilimler alanlarında ilgi duydukları projeler ve etkinlikler oluşturmakta, ortaya koydukları çalışmaları sergilemektedirler. Öğrenciler projelerinde araştırma yapmak ve üretmek için internet, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bilgilerini pekiştirmektedir. Ortak bir çaba etrafında bir araya gelen öğrenciler; zaman yönetimi ve ekip çalışmasının önemini kavramakta, bir projenin zamanında ve başarıyla tamamlanabilmesi için grup üyelerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri, birbirlerine saygı duymaları ve tahammül etmeleri gerektiğinin bilincine varmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER