© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Yapay Zekâ ve Sanat Etkinliği

BURSA / OSMANGAZİ Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi, Yapay Zekâ ve Sanat Etkinliği

Yapay Zekâ ve Sanat

 

Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi ve Çorum Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılında birlikte yapacağımız çalışmalar içerisine YAPAY ZEKA DESTEKLİ ÖĞRENME MODELİNİ de dahil ettik. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonunda, ürünlerimizi izleyici ile buluşturan sergilerimizi açarak öğrencilerimizde yapay zeka üzerine farkındalık oluşturmayı başardık. 

Okullarımızın Görsel Sanatlar öğretmenleri olarak; resim, fotoğrafı ve illüstrasyonlar üzerine de çeşitli destekler sunan YAPAY ZEKA teknolojisini kullanarak, öğrencilerimizin 21. yüzyıl  becerilerini kazanmalarına destek olmaya çalışıyoruz.

         Bu anlamda müfredatımızda 11 ve 12. sınıflarda Modern Sanat Akımları konusunu ele aldığımızda BİT araçları desteği ve Dil becerilerinin geliştirilmesi öncelikli multidisipliner yaklaşımı kullanarak işlenişi destekleyici çalışmalar yaptık.

          Dersin işlenişinde, sözel görsel olarak ön hazırlıkların ardından, öğrencilerimiz DALLE-2 uygulamasının bize sunduğu dört destekten biri olan; Metin yoluyla görsel üretme yöntemini kullandı. Metin oluşturma 5 kriter, bir boyama tekniği ve bir de akım isminin kullanılması şartı ile, İngilizce cümleler kuruldu ve YAPAY ZEKA'nın oluşturduğu görseller elde edildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER