© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı. Kaynak Linki = https://www.ogretmenler.net/haber/milli-egitim-bakani-yusuf-tekin-tv100-canli-yayininda-egitim-gundemine-iliskin-degerlendirmelerde-bulundu-sorulari-cevapladi-225097

"Öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerini cevaplayacak bir kanun hazırlığı yaptık" B

akan Yusuf Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişiklikler konusundaki bir soruya karşılık, "Sanırım birkaç gün içinde kamuoyuyla paylaşmış oluruz onu da." dedi.

Bu konuda yaptıkları çalışmada bir taslak metin bulunduğunu ifade eden Tekin, "Taslağı diğer kamu kurumlarıyla ortak, yani Cumhurbaşkanı ve Yardımcımızın başkanlığında bir kurulda tartışacağız. Öğretmenlik mesleğinin tanımından öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi, öğretmene yönelik şiddetten öğretmenlerimizin hak ve sorumluluklarına kadar her şeyin içinde yer aldığı, bütün kamuoyunda öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerini cevaplayacak bir meslek kanunu hazırlığını yaptık.

Benim tahminim mayıs ayı içsinde yasalaşacağını öngörüyorum." açıklamasını yaptı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER