’100. Yılda Türk Kadını’nda en iyi fotoğraflar belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
’100. Yılda Türk Kadını’nda en iyi fotoğraflar belli oldu
Abone ol
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 9 Ocak’ta başlattığı “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kadını” fotoğraf yarışması, yaşamın her alanında kadının yerini ve gücünü fotoğraflarla ortaya koydu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 9 Ocak’ta başlattığı “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kadını” fotoğraf yarışması, yaşamın her alanında kadının yerini ve gücünü fotoğraflarla ortaya koydu.

 3 binin üzerinde fotoğrafın katıldığı yarışmada; sağlıktan eğitime, sanattan spora birçok farklı alanda modern ve çağdaş Türkiye’nin mimarı kadınların olduğu fotoğrafların yanı sıra kültürel mirasımızın izlerini taşıyan kadınların yer aldığı kareler de ödüllere damga vurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz 100 yılda oluşan görsel hafızada en önemli yeri fotoğrafların tuttuğunu söyledi.

Fotoğraflar üzerinden toplumsal bellek inşa edildiğini vurgulayan Bakan Derya Yanık, “Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 1985’den bu yana çok önemli bir bellek inşa ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile birlikte milletimize yeni bir hafıza hediye etmeye çalıştık” dedi.

Bakan Yanık, ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kadını’ fotoğraf yarışmasının hem fotoğraf sanatının desteklenmesi hem de Türk kadınının sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlerde başarılarının ortaya konması açısından önemli olduğunu belirterek, “Hem dernek yönetimine hem de katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ödül sahiplerini de tebrik ediyorum” diye konuştu.

420 FOTOĞRAFÇI, 3 BİN 59 KARE FOTOĞRAF

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile birlikte düzenlediği yarışmaya 420 fotoğrafçı, 3 bin 59 kare fotoğrafla katıldı ve ödülleri verildi.

"Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kadını" fotoğraf yarışması birinciliğini Covid-19 salgını sırasında koronavirüse yakalanan annelerin bebekleriyle ilgilenen hemşire Ece Özcan’ın olduğu kareyle Uğur Yıldırım aldı.

Genç Kadınlar Eskrim Kılıç Milli Takım kaptanı Nisanur Erbil’in portresiyle Selahattin Sönmez’in ikinci olduğu yarışmada, Mehmet Yılmaz ise İzmir Güzelyalı Köprüsü’nde spor yapan kadın fotoğrafıyla üçüncülüğü kazandı.

Kadın polisler karesiyle Ozan Güzelce, dansçı Ela Şahin karesiyle Muzaffer Murat İlhan, Türkiye’nin tek kadın nalbantı Şeyma Kalkan karesiyle Deniz Kalaycı, sanatçı Deniz Sağdıç karesiyle Erdem Şahin, milli voleybolcu Eda Erdem’in sevinç karesiyle Mert Bülent Uçma yarışmada mansiyon alırken; müzisyen Dilan Lutfunsa karesiyle Murat Bakmaz, heykel boyama yapan genç bir kadın karesiyle Songül Geyik, öğretmen Melike Taşkın ve halı dokumacılığı yapan Güneş Tunç kareleriyle Ufuk Turpcan ise etkileşim ödüllerinin sahibi oldu.

100. Yılda Türk Kadını Sergilemealan isimler ise şöyle oldu

  • Barış ACARLI
  • Tolga ADANALI
  • Adem ALTAN
  • Ahmet ASLAN
  • Levent ATEŞ
  • Engin AYYILDIZ
  • Murat BAKMAZ
  • Mürsel Çetin
  • Kadir ÇİVİCİ
  • Hilal EMNACAR
  • Ozan GÜZELCE
  • Arzu İBRANOĞLU
  • Mert Gökhan KOÇ
  • İhsan KORKUT
  • Levent KULU
  • İbrahim LALELİ
  • Sezai ÖZALTIN
  • Muhammet ÖZEN
  • Sebahattin ÖZVEREN
  • Selahattin SÖNMEZ
  • Murat ŞAKA
  • Yılmaz TOPÇU
  • Ayses UNGAN
  • Gülin YİĞİTER
  • Ayşe YONGA

DEPREM NEDENİYLE TÖREN OLMAYACAK

“Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kadını” fotoğraf yarışması ile ilgili 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle ödül töreni düzenlenmeme kararı alındı. Fotoğrafların daha sonra açıklanacak tarih ve yerlerde sergileneceği bildirildi.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
”15 bin 700 Boşnak Türk Milleti’nin bağımsızlığına kanını döktü”Önceki Haber

”15 bin 700 Boşnak Türk Milleti’nin bağı...

’Merkez’in beklentisi arttı!Sonraki Haber

’Merkez’in beklentisi arttı!

Yorum Yazın

Afet bölgesi eğitim faaliyetleri hakkında bakanlıktan açıklama
Öğretici: Torba Kanuna Çalışanların Sorunları Da Eklenmelidir
TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı!
Torba kanunla eksiklikler tamamlanmalıdır
Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programını Başvuru Sonuçları Açıklandı
Meclis Kapanmadan Kamu Çalişanlarinin Sorunlari Torba Yasaya Girmeli!
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 16 Haziran'da Tamamlanacak, Uzatma Yapılmayacak
Gaziantep’te deprem nedeniyle idari izinli sayılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?
Kamu yönetiminin, liyakat ve ehliyet yerine, mensubiyetler üzerinden tanzim edilmesi, doğrudan KUL HAKKI YEMEKTİR!
Avrupa Kupası Şampiyonu: Aybüke KILINÇ!
Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmeti eğitimleri eğitimi uzaktan eğitim kapısında paylaşıma açıldı
Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 2 Başlıyor!
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Deprem Bölgesinde Açılan Halk Eğitimi Kurslarından 79 Bin 162 Vatandaş Yararlandı
Meclisteki Torba Kanuna; 1. Dereceye Yükselen Tüm Kamu Görevlilerine 3600 Ek Gösterge Verilmesi Eklenmeli Ve Memura Bayram İkramiyesi Unutulmamalıdır
YKS Sınavına girecek okul birincileri sisteme işlenecek
TEKNOFEST 2023 Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması Çevrimiçi Yarışma Simülasyonu Sonuçları Açıklanmıştır!