2 aylık çocuğunu kaybetti, kanser olduğunu öğrendi, fotoğrafını görünce duygulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 aylık çocuğunu kaybetti, kanser olduğunu öğrendi, fotoğrafını görünce duygulandı
Abone ol
Trabzon’da sağlık çalışanlarının kadrajından “Doğumdan Yaşama İnsanımız” temalı fotoğraf sergisinde 2 aylık bebeğini kaybettikten sonra kansere yakalanan Berrin Demirci’nin fotoğrafları kanserle mücarele eden hastalar için örnek oldu.

 

 

Trabzon’da sağlık çalışanlarının hastanelerde çektiği eserlerin yer aldığı “Doğumdan Yaşama İnsanımız” temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve sağlık çalışanları katıldı.

 

 

Serginin açılışında bir konuşma yapan Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık çalışanlarının motivasyonu ve morali için gayret gösterdiklerini belirterek, “Önümüze gelen tüm fırsatları değerlendiriyoruz. Her türlü organizasyonları yaptığımızda sağlık çalışanları çok daha ilerileri hedefliyor. Bu organizasyonları daha da çeşitlendirerek ortaya koymalıyız. Sağlık çalışanlarının moral ve motivasyona ihtiyacı var. Bu doğrultuda üzerimize düşeni yapma gayreti içinde oluyoruz. Katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde ölümle karşı karşıya geldiğini belirterek Sağlıkçılar Parkı’nın 14 Mart tarihinde açılışının yapılacağını dile getirdi. Başkan Genç, “Sağlık çalışanları pandemi sürecinde elini taşın altına koymak tabirini bertaraf ederek bütün bedenini taşın altına koydular. Ölümle karşı karşıya çok yakın temas haline ulaştılar ama bir canı kurtarmak için bu bir görev sorumluluğun ötesinde bir inancın gereğidir. Bir vicdani sorumluluğun gereğidir. Erdoğdu mahallemizde 9,5 dönümlük alandaki parkımızın adını bu pandemi fedakarlığına istinaden tarihe de bir not düşmek adına sağlıkçılar parkı olarak adını koyduk. 14 Mart sağlıklarımızın sembol bir tarihinde açılışı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ise “Pandemi sürecinde 23 gün hasta yatmış bir arkadaşınız olarak, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına birebir tanık oldum. Sağlık çalışanları, sağlık sektörünün bütün imkanlarıyla benim ve benim gibi hastaların yanında oldular. Yani bizlerin iyileşmesini sağlamak adına kendileri hasta olmaya adaylardı” dedi.

 

 

Önemli bir farkındalığa da dikkat çeken ve sağlıkta şiddet sözünü kesinlikle duymak istemediğini belirten Başkan Vekili Ataman, “Trabzon’da bir örnek sergileyerek, bu sergiyi sağlıkta şefkat ve sağlıkta şefkatin fotoğraflarının sergisi gibi değerlendirmek istiyorum. Bunu sağlık çalışanlarımızın bütünüyle hak ettiğini düşünüyorum. Öpülesi ellerinize sağlık. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kanser savaşçısı Berrin Demirci’nin hikayesi herkesi duygulandırdı

 

 

 

Serginin en çok dikkat çeken fotoğraflarından biri ise Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Berrin Demirci’nin kadraja yansıyan karesi oldu. Berrin Demirci (46), 8 yıl önce 2 aylık kalp hastası çocuğu Muhammet Yahya’yı kaybetmesinin ardından kanser hastalığına yakalandı. Vücudunun çeşitli yerlerine yayılan kanserle mücadeleye yılmadan devam eden Demirci, bu savaşıyla herkese örnek oldu. Serginin açılışına katılarak, fotoğrafının önünde bir an bile olsun ayrılmayan Demirci, “Kanser değil biz güçlüyüz” vurgusu yaptı.

 

 

Çok mutlu olduğunu belirten Berrin Demirci, Bugünlerime hamdolsun. Benim gibi kanser hastaları devamlı savaşmayı öğrensin. Ayakta durmamız için savaşmamız lazım. 8 sene önce kalp hastası bir oğlum oldu. Tedavisine başlanmıştı bir anda kucağımda vefat etti. Onun peşinden bende kanser oldum. Önce göğsüme vurdu çok kitle vardı. Sonrasında kanser sıçradı. Kemoterapi ve ışın tedavileriyle beraber bunu aştım. Hep savaştım, hep mücadele ettim çünkü 3 tane daha çocuğum var. Onlar için savaştım. Benim gibi kanser hastaları içinde savaştım. Çünkü bir savaşçıyı gördükleri zaman düşenlerde ayağa kalkmak ister. Ben fazla yürüyemiyorum. Yürümem yasak. Fotoğrafım çok güzel. Çok duygulandım. Benimde insanlara bir faydam olsun. Ben savaşıyorsam onlarda savaşsın. Kanser değil biz güçlüyüz” dedi.

 

2 aylık çocuğunu kaybetti, kanser olduğunu öğrendi, fotoğrafını görünce duygulandı

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
”Pabucu dama atıldı” deyiminin ortaya çıktığı yemenicilik mesleği yok olmakla karşı karşıyaÖnceki Haber

”Pabucu dama atıldı” deyiminin ortaya çı...

Vitrininde fare gezen fırına cezai işlem uygulandıSonraki Haber

Vitrininde fare gezen fırına cezai işlem...

Yorum Yazın

2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı