2023 Avrupa Beceri Yılı ile Meslek Liseleri, becerilerini ön plana çıkarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023 Avrupa Beceri Yılı ile Meslek Liseleri, becerilerini ön plana çıkarıyor
Abone ol
Avrupa Birliği genelinde belirlenen BECERİ teması üzerine farkındalık geliştirmek, ülkeler içerisinde bu temaya ilişkin diyalog ve etkileşimi artırmak ve hedef kitleleri bilgilendirerek davranış değişikliklerini teşvik etmek amacıyla, Avrupa Yılı başlığı ile düzenlenen bir kampanyadır. Bu sayede toplumsal ve kurumsal seviyede farkındalık geliştirmenin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Yıl boyunca yapılanlar ve elde edilen kazanımlar AB çapında yeni plan ve politikaların geliştirilmesine de kaynaklık etmektedir.

 2023 yılı Avrupa Beceri Yılı olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda, AB genelinde, insanların kaliteli işler için doğru becerileri edinmelerine ve ilgili tüm paydaşların bireylerin beceri eksikliklerini gidermelerine yardımcı olacak etkinlikler ve faaliyetler düzenlenecektir. Hem iş arayanlar hem de işverenler çok sayıda fırsata erişebilecek, deneyimlerini ve görüşlerini paylaşacak ve AB girişimlerinin ve finansman olanaklarının nasıl yardımcı olabileceğini öğrenecekler. Mesleki ve teknik eğitim alan öğrenciler ve burada görev yapan öğretmenler dahil olmak üzere, beceri kazandırmaya yönelik tüm eğitim kademeleri de kampanyanın hedef kitlesi içerisindedir. Avrupa Beceri Yılı, becerileri ön plana çıkarmaktadır. İnsanların kaliteli işler için doğru becerileri edinmelerine yardımcı olmak ve bu konuda farkındalık gelişmesini sağlamak için tüm paydaşlarla bu doğrultuda birlikte hareket edilecektir.

               Tüm yılın “Beceri” teması çerçevesinde kurgulanıyor olması, başta mesleki ve teknik eğitim olmak üzere tüm eğitim kademeleri için mevcut yapılan faaliyetlere dikkat çekebilmek için oldukça önemli bir fırsat olarak görülmektedir. Mesleki ve teknik eğitim dâhil olmak üzere, eğitim camiasında elde edilen kazanımların uluslararası çapta görünür kılınması, olumlu sonuçların etkisini daha da artıracaktır. Bunun yanında, mesleki ve teknik eğitime ilişkin farkındalık geliştirme ve tanıtma çalışmalarının yapılabilmesi için Avrupa Beceri Yılı ve Avrupa Mesleki Beceri Haftası etkinlikleri önemli bir araç olabilecektir.

               Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şubesi öncülüğünde, sanayisi, ticareti, kültür ve turizmi ile ülkemizin öncü şehirlerinden olan Denizli ilinin mesleki eğitimde sağladığı başarıların görünürlüğünün artırılması amacıyla 27 Nisan 2023 tarihinde Denizli Ticaret Odası ortaklığı ile “2023 Avrupa Beceri Yılı” etkinlikleri kapsamında Denizli Ticaret Odası önünde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların, halkın ve diğer tüm paydaşların geniş çaplı katılımıyla döner sermaye işletmesi olan 16 okulun ürünlerinin sergilendiği çalışma yapılmıştır.

 












 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 3 Başlıyor!Önceki Haber

Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 3 Başl...

Aşık Veysel'in AnısınaSonraki Haber

Aşık Veysel'in Anısına

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu