7. Dönem Zorunlu Organlar Toplantımızı gerçekleştirdik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7. Dönem Zorunlu Organlar Toplantımızı gerçekleştirdik
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen 7. Dönem 1. Zorunlu Organlar Toplantısı EBS Otel Ankara’da yapıldı. Genel Yönetim Kurulu, Denetleme, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin katıldığı toplantıda, eğitim, sendikal hayatın sorunları, yapılması tasarlanan faaliyetler ve ülke gündemine ilişkin istişarelerde bulunuldu.

Genel Başkan Ali Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin ve eğitim çalışanlarının temel sorunlarına çözüm bulma konusunda ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Sorunları biliyoruz. Çözüm önerilerimizi ortaya koyuyor, yetkililere iletiyor, sıkıntıların giderilmesi, beklentilerin karşılanması için çalışıyor, çaba gösteriyoruz” dedi.

3600 ek göstergenin vaat olmaktan çıkarılıp hayata geçirilmesi, eksikleri olmakla birlikte Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda akıttıkları terin, verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini kaydeden Yalçın, “Birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını, kazanıma dönüşmesini; son bir yılda 3600 ek göstergenin verilmesini, 424 bini aşkın sözleşmelinin kadroya geçirilmesini, 50/d’lilerin 33/a’ya alınmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Çözüm bekleyen sorunlara dikkat çeken Yalçın, şunları söyledi: “Mücadelesiyle kamu görevlilerinin en temel sorunlarına çözüm bulunmasını sağlayan sendika olarak, mevcut sorunları da çözmek için ter döküyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde geliştirilmesi, iyileştirilmesi, toplu sözleşme kanununun değişmesi ve evrensel ilkelere göre yeniden ele alınması, kamuda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının üç yılı aşmayacak şekilde zorunlu olması, memura da bayram ikramiyesi verilmesi, diğer çalışanlarda olduğu gibi kamu görevlilerinin de bütün gelirlerinden emekli keseneğinin kesilmesi, sosyal güvenlikte ayrımın son bulması ve memurun çalışırken aldığı maaş ile emekli aylığı arasındaki uçurumun kapanması, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, fazla mesai birim ücreti, ek ders birim ücreti gibi kalemlerin hakkaniyete uygun hâle getirilmesi, üniversite idari personeline yer değiştirebilme imkânının verilmesi ve benzeri sorunların gündemden düşmesi, adaletsizliklerin giderilmesi ve daha iyi yarınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

İki gün süren toplantıda, Hıdır Yıldırım, Tarkan Zengin, Mustafa Bostancı, Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Halil Etyemez ve Mustafa Canıtez, sendikacılığın dünü, bugünü ve yarınına dair birer sunum yaptılar.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2023 Ocak Dönemi Başvurusu Yapılan Taslak Ders Kitaplarının Sonuçları Erişime AçılmıştırÖnceki Haber

2023 Ocak Dönemi Başvurusu Yapılan Tasla...

Eğitim çalışanlarının iradesi de kararı da yine ve yeniden Eğitim-Bir-SenSonraki Haber

Eğitim çalışanlarının iradesi de kararı...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu