ABD Maarif Okulu Öğrencilerinden Üniversite Sınavında Önemli Başarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Maarif Okulu Öğrencilerinden Üniversite Sınavında Önemli Başarı
Abone ol
Faaliyet gösterdiği ülkelerde iyi insan yetiştirme gayesine yönelik önemli çalışmalara imza atan Maarif Okulları, elde ettiği akademik başarılarla da öne çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde 2017’de eğitim öğretime başlayan Maarif Okullarından iki öğrenci ülkede yapılan üniversiteye giriş sınavı Skolastik Değerlendirme Testi’nde (SAT) yüzde 1’lik dilime girmeyi başardı.

Dünya çapında bilinen üniversiteye giriş sınavı SAT’ta üstün başarı gösteren okuldaki iki öğrenciden biri olan Ayşe Kaplan, sınavda 800 toplam puan üzerinden 780 alarak ABD genelinde yüzde 1’lik dilime girdi. Kaplan, sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu ancak bunun kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. SAT’a yaklaşık 6 ay önce hazırlanmaya başladığını belirten Kaplan, “Sınava hazırlanmak çok severek yaptığım bir şeydi. Testlerdeki soruları çözmeyi çok seviyordum. Severek yaptığım için böyle bir sonuç bekliyordum.” dedi.

Sınıfından kendisi dışında iki öğrencinin daha sınava girdiğini kaydeden Kaplan, sınıf arkadaşı Semanur Kılıç’ın da 800 üzerinden 760 puan aldığı, onun da yüzde 1’lik dilime girdiği bilgisini paylaştı. Türk öğrenci Kaplan, doğup büyüdüğü New Jersey’de ailesine yakın bir üniversitede biyoloji okumayı düşündüğünü ancak okullara başvuru yapma işlemlerine henüz başlamadığını ifade etti. Maarif Okulunun burslu öğrencilerinden olan Kaplan, “Okulda bizim başarımız için çalışan herkese buradan çok teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz tam kapasite devam ediyor”

Maarif Okulu Müdiresi Beyhan Doğan ise iki öğrencinin SAT’ta gösterdiği üstün başarıdan dolayı gurur duyduklarını dile getirerek “Şaşırmadım, lise kısmında öğrenci sayımız şu an az ancak çok başarılı öğrencilerimiz var.” dedi.

Doğan, “COVID-19 salgını boyunca öğrencilerimize çok sıkı online eğitim verdik. Diğer okullara kıyasla başarı olarak eksiğimiz yok. Maarif öğrencilerimiz tam kapasite devam ediyor.” ifadelerini kullandı. SAT’ta üstün başarı elde eden iki öğrencinin diğer öğrencilere ve ailelere de örnek olduğunu kaydeden Doğan, “Bu başarı, gayret gösteren, kendine inanan bütün öğrencilerimizin daha da fazlasını yapabileceğini gösteriyor.” diye konuştu.

“Böyle bir başarı bizi daha fazla çalışmak için kamçılayacak”

Türkiye Maarif Vakfı ABD Direktörü Ahmet Celal Özdemir de iki öğrencinin SAT başarısı için, “Bütün dünyada faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfının ABD’deki okulunda böyle bir ilke imza atmak bizim için çok heyecan verici.” dedi.

Özdemir, “ABD’deki ilk Maarif okulumuzda, böyle bir başarı elde etmek bizi daha fazla çalışmak için kamçılayacaktır. Bu, bundan sonra açacağımız okullarda aynı eğitim kalitesini yakalamak ve daha üstüne erişmek için daha çok çalışmak anlamına geliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’de Maarif Okullarının sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Özdemir, öncelikli olarak New Jersey’nin Wayne kasabasında 750 öğrenci kapasiteli yatılı bir okul açmak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği bilgisini paylaştı.

New Jersey'nin Bloomfield bölgesinde Maarif Okullarında anaokulundan liseye kadar eğitim hizmeti veren Maarif Okulunda 151 öğrenci öğrenim görüyor.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Yarışma Sınav DuyurusuÖnceki Haber

Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Yarışma Sı...

Bursa’dan gençliğin müzik kültürüne ’Teknik’ katkıSonraki Haber

Bursa’dan gençliğin müzik kültürüne ’Tek...

Yorum Yazın

Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?
Vakıf üniversiteleri tarafından verilen "Kantin İşletmeciliği Eğitim Belgesi" ile okul kantini kiralanabilir mi?
İşimiz Sayın Mehmet Şimşek‘e kalmışsa; eyvah ki eyvah!
Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
Model Uydu Yarışması Planlama ve Organizasyon Şeması Raporu Sonuçları Açıklandı!