”ABD’nin ”Demokrasi Zirvesi” demokrasiye aykırıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
”ABD’nin ”Demokrasi Zirvesi” demokrasiye aykırıdır”
Abone ol
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD’de düzenlenecek “Demokrasi Zirvesi”nin aslında demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD’de düzenlenecek “Demokrasi Zirvesi”nin aslında demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

Edinilen habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, bir ülkenin liderini bu ayın sonunda düzenlenecek “Demokrasi Zirvesi” kapsamında yapılacak bir panele başkanlık etmeye davet etti. 

Sözcü Wang, bugün düzenlenen günlük basın toplantısında, bir yıl öncesinde ABD’nin demokrasi bayrağı altında düzenlediği sözde ‘Demokrasi Zirvesi’nde pervasızca ideolojik çizgiler çizilerek dünyada bölücülük yaratıldığını hatırlattı. Wang, zirvenin ABD’nin özündeki sahte demokrasisi ve gerçek hegemonyasını tamamen açığa çıkardığını ve birçok ülkenin eleştrisini çektiğini kaydetti.  

Sözcü, kendilerini demokrasi feneri olarak gören bazı Amerikalıların ABD halkı ve dünya halkının seslerine kulak vermesi gerektiğini de vurguladı.

Wang, “Pew Araştırma Merkezi’nin bir anketine göre, Amerikalıların sadece beşte biri, federal yönetime güveniyor ki bu tarihteki en düşük seviye. Yüzde 65 oranındaki Amerikalı, hükümet yetkilileri olmak için adaylığa girenlerin çoğunun sadece kişisel çıkar peşinde olduğu görüşünde.” ifadelerini kullandı. 

Sözcü, “ABD demokrasisi kendi halkının güvenini bile kazanamazken, ABD’nin başka ülkelerin demokrasini kötü niyetli bir şekilde değerlendirme yetkisi var mıdır?” diye sordu.

Wang, ABD’nin sürekli büyüyen demokrasi açığı karşısında hatalarını düzeltmeyip aksine dünya çapında Amerikan tarzı demokrasiyi yaygınlaştırarak demokrasi gerekçesiyle diğer ülkelerin içişlerine karıştığını, hatta savaşlar başlattığını belirtti.

 

Kaynak:HIBYA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düzce, Bolu Ve Kocaeli'de Öğretmen Ve Öğrenciler Depremzedeler İçin Ekmek ÜretiyorÖnceki Haber

Düzce, Bolu Ve Kocaeli'de Öğretmen Ve Öğ...

Dışişleri Bakanlığı’ndan İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü mesajıSonraki Haber

Dışişleri Bakanlığı’ndan İslamofobiyle M...

Yorum Yazın