Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Elemanı alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Elemanı alacak
Abone ol
Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Elemanı alacak

ÖĞRETİM ELEMANI ALIM İLANI
(2022-09)

 

Eğitim dili İngilizce olan Üniversitemize; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartlar ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince yabancı dil asgari koşullarını sağlamış olmak şartıyla ilanda belirtilen ve aşağıda ayrıntıları verilen evraklarla birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir

 

İLAN S.N.BİRİMİBÖLÜMÜANABİLİM DALIUNVANDER.ADETÖZEL ŞARTLAR
1Mimarlık FakültesiEndüstriyel TasarımEndüstriyel TasarımDr. Öğretim Üyesi41Mimarlık  Fakültesi mezunu  olmak.  Tasarım üzerine  lisansüstü eğitim
almış olmak ve çalışmaları bulunmak.


Genel Şartlar

1) Başvurular ilanımızın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
2) Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
3) Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.
4) Şartları taşımayan veya sonradan şartları taşımadığı tespit edilen adayların ataması yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir.
-Başvuruda İstenilen Belgeler Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuru yapacak adayların, dilekçesinde yabancı dilini ve başvurmuş olduğu anabilim dalını belirtmesi gerekmektedir. Adayların varsa hizmet belgesi, yayın listesi lisans, yüksek lisans, doktora diplomaları (onaylı suretleri veya e-Devlet üzerinden karekodlu belge kabul edilir.) özgeçmişi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan ve belgeleyen bir adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren dört adet USB’yi ekleyerek ilgili Fakülte Dekanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.
İlan ile ilgili bilgilere Üniversitemizin www.agu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
Üniversitemiz Rektörlüğü uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ELEMANI ALIM İLANI
(2022-08)


Eğitim dili İngilizce olan Üniversitemize; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartlar ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince yabancı dil asgari koşullarını sağlamış olmak şartıyla ilanda belirtilen ve aşağıda ayrıntıları verilen evraklarla birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.

İLAN EDİLEN KADRO BİLGİLERİ

 

İLAN
S.N.
BİRİMİBÖLÜMÜANABİLİM DALIUNVANDER.ADETÖZEL ŞARTLAR
1Yönetim Bilimleri FakültesiİşletmeMuhasebe ve FinansmanDoçent31Muhasebe ve Finansman alanında çalışmalar yapmış olmak.
2Mimarlık FakültesiMimarlıkKültürel Mirasın KorunmasıDoçent11Mimarlık bölümü mezunu olmak. Mimarlık tarihi veya mimari koruma ve restorasyon alanlarında lisansüstü eğitim almış olmak ve çalışmaları bulunmak.
3Mimarlık FakültesiŞehir ve Bölge PlanlamaBölge PlanlamaDr. Öğretim Üyesi41Kent Çalışmaları alanında doktora yapmış olmak; Kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik üzerine çalışmaları bulunmak
4Mühendislik FakültesiBilgisayar MühendisliğiBilgisayar YazılımıDr. Öğretim Üyesi41Yapay zekâ ve görüntü işleme konularında araştırma çalışmaları ve uluslararası bilimsel dergi yayınları bulunmak, teorik ve pratik deneyimi olmak ve bu alanlardaki çalışmalara hitap eden bir doktora derecesine sahip olmak. Abdullah Gül Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Yönergesinin 2.1.3 maddesi hükümlerince; Bölüm içindeki mevcut öğretim üyelerinin eşdeğer pozisyona atamalarının yapıldığı tarihteki yayın puanlarının ortalaması olan “53,935” puan üzerinde yayın puanına sahip olmak.


Genel Şartlar-
1)     Başvurular ilanımızın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
2)     Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
3)     Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.
4)     Şartları taşımayan veya sonradan şartları taşımadığı tespit edilen adayların ataması yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir.
5)     Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir kadroya başvuru yapabilir.

-Başvuruda İstenilen Belgeler-
Doçent kadrosuna başvuru yapacak adayların, dilekçesinde yabancı dilini ve başvurmuş olduğunu anabilim dalını belirtmesi gerekmektedir. Adayların varsa hizmet belgesi, yayın listesi, öğrenim durumlarını gösterir belgeleri (onaylı suretleri veya e-Devlet üzerinden karekodlu belge kabul edilmektedir.) özgeçmişi, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlilik veya yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen bir adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren dört adet USB’yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuru yapacak adayların, dilekçesinde yabancı dilini ve başvurmuş olduğu anabilim dalını belirtmesi gerekmektedir. Adayların varsa hizmet belgesi, yayın listesi lisans, yüksek lisans, doktora diplomaları (onaylı suretleri veya e-Devlet üzerinden karekodlu belge kabul edilir.)  özgeçmişi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan ve belgeleyen bir adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren dört adet USB’yi ekleyerek ilgili Fakülte Dekanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

İlan ile ilgili bilgilere Üniversitemizin www.agu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
Üniversitemiz Rektörlüğü uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğünden:


Eğitim dili İngilizce olan Üniversitemize; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlar, 10/07/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 09/11/2018 tarihli, 30590 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in ilgili maddeleri uyarınca; “Öğretim Görevlisi” ve “Araştırma Görevlisi” alınacaktır.

İLAN EDİLEN KADROLARA AİT BİLGİLER
 

İLAN
S.N.
BİRİMBÖLÜMÜANABİLİM DALIUNVANDER.ADETYABANCI DİL PUANIALESÖZEL ŞARTLAR
1Yabancı Diller YüksekokuluYabancı DillerYabancı DillerÖğretim Görevlisi (Zorunlu Ortak Ders)439070İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili Eğitimi, İngilizce Mütercim- Tercümanlık, İngilizce Çeviri Bilim ya da Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü lisans mezunu olmak. Yukarıda belirtilen alanların herhangi birinde ya da Eğitim Bilimleri alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
2Mühendislik FakültesiBilgisayar
Mühendisliği
Bilgisayar YazılımıAraştırma Görevlisi518580 (SAY)Bilgisayar Mühendisliği veya Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden en az lisans derecesine sahip olmak ve Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili bir alanda tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.


-Genel Şartlar
1) Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvuru yapabilir.
2) Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuru yapacak adaylarda en az “Tezli Yüksek Lisans” derecesine sahip olmak şartı aranır.
3) Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.
4) Araştırma Görevlileri ilanlarında atamalar 2547 sayılı Kanunun 50-d maddesine göre yapılacaktır.
5) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
-Başvuruda İstenilen Belgeler1) Başvuru Dilekçesi (www.agu.edu.tr)
2) Özgeçmiş
3) Nüfus cüzdan fotokopisi
4) Lisans/ lisansüstü diploma fotokopisi
5) Lisans transkript belgesi fotokopisi
6) ALES Belgesi
7) Yabancı Dil Belgesi
8) Lisansüstü öğrenci olduğuna dair belge (Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuru yapacak adaylar için)
9) Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olan ve/veya ayrılmış olan adaylar için)

-Açıklamalar
1) İlanımızın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi (Zorunlu Ortak Ders) kadro başvuruları ilgili birimlere, şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler nedeniyle ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
2) Şartları taşımayan veya sonradan şartları taşımadığı tespit edilen adayların ataması yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir.
3) Zorunlu hallerde sınav takviminde değişiklik yapma hakkı saklı tutulur.
4) Üniversitemiz Rektörlüğü uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.
5) Sınav takvimi Üniversitemiz web sayfasında ilan edilecek olup, ilan ile ilgili bilgilere Üniversitemizin www.agu.edu.tr adresinden ulaşılabilir

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul Medeniyet Üniversitesi 24 Akademik Personel alacakÖnceki Haber

İstanbul Medeniyet Üniversitesi 24 Akade...

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi alacakSonraki Haber

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyes...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu