
Açık Öğretim Okulları 2022-2023 Eğitim Ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları
Online (Çevrim İçi) Sınav Kılavuzu için tıklayınız.
1) AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SINAVLARI;
22 Ağustos-14 Ekim 2022 tarihleri arasında ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem sınavları;
9 Aralık 2022 tarihi saat 09.30 ile 20 Aralık 2022 tarihi saat 23:59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır. Çevrimiçi sınavların başlangıç ve bitiş saatlerinde Türkiye saati dikkate alınacaktır.
2) CEZA İNFAZ KURUMLARINDA BULUNAN ÖĞRENCİLER;
Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu/hükümlü öğrencilerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem sınavları;
25 Kasım 2022 tarihi saat 09.30 ile 20 Aralık 2022 tarihi saat 23:59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.
Not : Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 14.10.2022 tarihinde sona ermiştir. 14.10.2022 tarihinden sonra cezaevinden çıkmış ve kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrenciler, 20 Aralık 2022 tarihi öğlen saat 12.00'a kadar halk eğitimi merkezi müdürlüğü aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne müracaat etmeleri hâlinde gerekli işlemleri yapılacak ve 2022-1 dönemi sınavlarına katılımı sağlanacaktır.
3) Öğrenciler seçmiş olduğu bir dersin sınavını bitirdikten sonra, seçmiş olduğu diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda değildir. Online sınav takvimi içerisinde istediği bir zaman diğer dersin sınavına başlayabilir.
4) İlgili Makam Oluru Gereği: Online Sınavla ilgili olarak, "İnternet erişimi olmayan öğrenciler İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler.
Engelli öğrenciler ise kendi durumları ile ilgili İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına talepte bulunabilirler.
5) Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir. Öğrencilerimizin cep telefonu veya bilgisayarlarındaki bildirimleri de sınavdan önce kapatmaları gerekmektedir.
6) Öğrenciler, kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya veya şarj durumları ile kablolu/kablosuz internet bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendilerisorumlu olacaklardır. Belirtilen durumlar nedeniyle sınav anında sorun yaşayan öğrenciler için telafi sınavı yapılmayacak, bu öğrenciler sınava girmedi sayılacaklardır. (Cep telefonundan online sınava girildiği takdirde, sınav dışında yapılan işlemler (gelen aramalara cevap verme gibi) sırasında geçen süre sınavın iptal edilmesine neden olmaktadır)
Yayı
Kaynak:ogretmenler.net
Yorum Yazın