Afetle Birlikte Ortaya Çıkan İlave Öğretmen İhtiyacımıza Binaen Yeni Atama Duyurusu Bir An Önce Yayınlamalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afetle Birlikte Ortaya Çıkan İlave Öğretmen İhtiyacımıza Binaen Yeni Atama Duyurusu Bir An Önce Yayınlamalıdır
Abone ol
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bengütürk Tv’de katıldığı “Söz Hakkı” programında deprem bölgesinde eğitim konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

Bölgedeki öğretmenlerimizden dileyenler öğretim yılı sonuna kadar başka illere geçici görevlendirilmelidir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in düzenlediği deprem gündemli iki toplantıya katılarak, sahadan aldıkları tespitler doğrultusunda deprem bölgesinde yapılacaklara dair görüş ve önerilerini dile getirdiklerini bildiren Geylan, “Öğrencilerimizin rehabilite sürecindeki en önemli unsur öğretmendir. Ancak bölgedeki öğretmenlerimiz de fiziksel kayıplarının yanı sıra psikolojik olarak da yıkılmış durumda. Bu nedenle bölgedeki meslektaşlarımızdan dileyenlerin öğretim yılı sonuna kadar başka illere geçici görevlendirilmesi önemli olacaktır. Bu talebimizi Sayın Bakan’a da ilettik, henüz karşılık bulmadı. Birinci derecedeki yakınını deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisi mümkün olmadığını belgelendiren öğretmenlere mazeret tayin hakkı verildi. Ancak bu, olumlu bir adım olmakla birlikte mevcut sorunu tam olarak çözmemektedir” dedi.

Kurulacak konteyner şehirlerde öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına öncelik verilmelidir.

Geylan, deprem bölgesinde görev yapan ve eş durumundan dolayı tayin isteyen öğretmenlerimize süre şartı aranmaksızın tayin hakkı verilmesi talebini Bakan Özer’e ilettiklerini belirtirken, öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının barınma sorununa da dikkat çekti. Geylan; barınma sorununu gidermek noktasında kurulacak konteyner şehirlerde öğretmenlere öncelik verilmesinin, okullarımızın açılabilmesi için ön koşul olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kadrolu öğretmenlerle deprem bölgesinde eğitimi ayağa kaldıralım.

Yeni öğretmen atamasının ivedilikle yapılmasını isteyen Geylan, “Şubat ayı itibariyle hükümetin atama duyurusu bekleniyordu. Ancak deprem felaketi yaşandı. Şu anda öğretmen atamaları öncelikle ele alınması gereken hususlardan birisidir. Afetle birlikte ortaya çıkan ilave öğretmen ihtiyacımız var. Dolayısıyla yeni atama duyurusu bir an önce yayınlamalıdır. ‘Ne kadar atama yapılmalı?’ sorusuna da şu şekilde cevap verebilirim: Bu yılın başında en az ücretli öğretmen sayısı kadar yani ‘80 bin atama istiyoruz’ diyorduk ancak yeni oluşan koşulların ardından öğretmen ihtiyacı bu rakamın çok üzerindedir” diye konuştu. Bir il milli eğitim müdürlüğünün ücretli öğretmen duyurusuna çıktığını hatırlatan Geylan, “Afet bölgesinde yaralarımızı sağlamak için ücretli öğretmen görevlendirmeyelim. Kadrolu öğretmenlerle deprem bölgesinde eğitimi ayağa kaldıralım” dedi.

Deprem bölgesi başta olarak üzere tüm elverişsiz bölgelerde görev yapan öğretmenlere Zorunlu Hizmet Tazminatı getirilmelidir.

Yıllardır elverişsiz bölgelerde öğretmen istikrarını sağlamak için bir brüt asgari ücret ile iki brüt asgari ücret arasında değişen oranlarda “Zorunlu Hizmet Tazminatı” talep ettiklerini hatırlatan Geylan, “Zorunlu Hizmet Tazminatı talebimizi; sadece elverişsiz yerlerde görev yapan öğretmenlerimiz için değil, deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerimiz için de gündeme getiriyoruz” dedi. Geylan, bu tazminatın her türlü riske ve zorluğa rağmen o bölgede görev yapan ya da bölgeyi tercih edecek öğretmenlerimizi teşvik ve takdir etmek anlamını taşıyacağını söyledi.

OHAL Bölgesinde yapılan görevlendirmelerde, gönüllülük esasının tercih edilmesi gerektiğini de belirten Geylan, “Unutulmasın ki; yakınlarını kaybeden, şehir dışına zorunlu göç eden, enkaz altında kalan yakınları için uğraş veren meslektaşlarımız var. Dolayısıyla mülki amirler kamu hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla yaptıkları durumun nezaketine uygun şekilde görevlendirilmelerde hassas davranılmalıdır” diye konuştu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KVKK’dan TikTok’a 1,75 milyon TL cezaÖnceki Haber

KVKK’dan TikTok’a 1,75 milyon TL ceza

Mart Ayı Bülteni YayındaSonraki Haber

Mart Ayı Bülteni Yayında

Yorum Yazın

Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
MEB Günlük Program
23 Nisan Salı önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (22 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı